Meleg cowboyok, problémás halottak

Vágólapra másolva!
Az őszi-téli szezon legígéretesebb előzeteseiből szemezgetve kiderül, hogy meleg westerntől eltűnt kisgyerek körül bonyolódó thrillerig terjed a filmkínálat, amelynek jónéhány darabja mögött Oscar-díjas rendezők és színészek állnak.
Vágólapra másolva!

A Tigris és sárkány Oscar-díjas rendezője, Ang Lee meghökkentő kombinációval állt elő, Brokeback Mountain című filmjében egy homoszexuális szerelmi történetet helyez a westernfilmek kulisszái közé. A Pulitzer-díjas Annie Proulx novellája alapján készült romantikus dráma, amelynek december 9-én lesz az amerikai bemutatója, két férfi meghitt kapcsolatát állítja a középpontba.

Forrás: [origo]
Heath Ledger és Jake Gyllenhaal - Nézd meg az előzetest!

A wyomingi ranch segédmunkása és a rodeóversenyző cowboy 1963 nyarán ismerkednek meg birkalegeltetés közben, és bár a barátság határait átlépő viszonyt titkolni kényszerülnek, a nősülés, sőt az apává válás sem tudja feledtetni egymás iránt érzett szerelmüket. A főszereplők, Jake Gyllenhaal és Heath Ledger a film előzetesében hol macsó elfoglaltságokat űznek közösen, hol egymást átölelve alszanak, néha sírnak, vagy éppen elkeseredetten ütik egymást.