Charlize Theron nem tűri a zaklatást

Vágólapra másolva!
Charlize Theron alakítja a munkaadóját beperlő bányásznőt A bálnalovas rendezőjének parádés szereposztású új filmjében, amely az egyik leghíresebb amerikai szexuális zaklatási ügyet dolgozza fel.
Vágólapra másolva!

A Jenson - Eveleth Mines ügy volt az első nagy horderejű, szexuális zaklatás miatt indított per az Egyesült Államokban, amely a felperes, Lois Jenson győzelmével végződött.

Az 1984-es eset azóta is precedensként szolgál a hasonló ügyekben, az ítélet nők ezreit bátorította fel arra, hogy ne tűrjék el férfi kollégáiktól a bántalmazást.

Niki Caro, A bálnalovas rendezője fikciós formában dolgozta fel Jenson történetét North Country című filmjében. A főszereplő Charlize Theron mellett, aki A rém-ben nyújtott alakításért érdemelte ki az Akadémia elismerését, még két Oscar-díjas színész, Sissy Spacek és Frances McDormand adta nevét a produkcióhoz, amelyben Woody Harrelson és Sean Bean is szerepet kapott.

Az előzetesben zanzásítva megnézhetjük a megélhetéséért küzdő, bányásznak álló nő egész kálváriája. Az incidensek eleinte még egész ártatlannak tűnnek, csak egy-két szellemeskedő megjegyzést, néhány nyálát csorgató, visszataszító kollégát kell elviselnie, de a dolgok hamar kezdenek eldurvulni.

Felborítják a mobil vécét, amikor épp benne tartózkodik, csúnya sebesüléseket szerez - innen már egyenes út vezet a bírósági tárgyalóteremig. A filmet október 14-én mutatják be az Egyesült Államokban.