Rohadt nagy puskák, gyógyító szex, Görög Zita

Vágólapra másolva!
A forgalmazók ezen a héten bepörögtek, és nem kevesebb, mint nyolc új alkotást tálalnak fel a filmre éhező nagyközönségnek. Kórházban szeretkező szent, Izraelben robbantó öngyilkos merénylők, Los Angeles-i etnikai konfliktusok, fantáziaországban kóválygó Grimm-fivérek, kutyát sétáltató szerelmesek, afrikai törzs harca az oroszlánistennel, topmodell és rajongó egyetemista kalandja, vagy akár lövöldözés bazi nagy szuperfegyverekkel.
Vágólapra másolva!

Miről szól? Egy morfinista lány kórházba kerül, ahol különös módszert talál ki a többi beteg meggyógyítására.

Ki a rendező? Mundruczó Kornél harmadik nagyjátékfilmje a Nincsen nekem vágyam semmi és a Szép napok után.

Kik a szereplők? Tóth Orsi teljesedik ki Johannaként, aki a Jött egy busz...-ban már bemelegített a szerephez. Tátog még Gulyás Dénes, Trill Zsolt, Cserna Ildikó, Gantner István.

Kinek ajánljuk? Tied ez a film, ha nem utálod az operát. Ha szeretted Mundruczó korábbi filmjeit, de úgy érezted, valami hiányzik.

Mit mondunk róla még? Mundruczó Kornél operafilmje a szexualitás erejével gyógyító, ex-drogos Johannáról a fiatal rendező eddigi legsikerültebb alkotása. Nem kell tőle megijedni, opera-analfabéták is élvezhetik, de a hivatásos zenész véleménye szerint kortárs operaként is megállja a helyét. Olvasd el kritikánkat!