Tom Cruise nem ismer lehetetlent

Vágólapra másolva!
Nézd meg a Mission: Impossible III előzetesét, amelyben Philip Seymour Hoffman fenyeget, Tom Cruise pedig májerkedik.
Vágólapra másolva!

Hat év várakozás után jövő májusban megérkezik a mozikba a Mission: Impossible-sorozat harmadik része. Brian De Palma és John Woo után egy kevésbé harcedzett játékos foglal helyet a rendezői székben: J. J. Abrams, aki eddig televíziós rendezőként tevékenykedett, Felicity, Alias és Lost epizódokat tett le az asztalra. A film operatőre Daniel Mindel, aki többek közt a Kémjátszmá-t, és a nálunk december 29-én bemutatásra kerülő Dominó-t fényképezte.

A film forgatása november végén fejeződött be, de máris megtekinthető az interneten a hatásos, vagy inkább hatásvadásznak nevezhető előzetes. Philip Seymour Hoffman (A boldogságtól ordítani, A vörös sárkány) hátborzongatóan nyugodt és halk hangon azokat a borzalmakat ecseteli egy illetőnek, akit nem látunk, amelyeket a barátnőjével fog véghezvinni, ha megtalálja. Ezután lassított felvételen látjuk a szóban forgó hölgyet (Michelle Monaghan) önfeledten nevetni és táncolni egy férfival, aki persze nem más, mint Ethan Hunt, azaz Tom Cruise.

Kanóc gyullad, beindul a Mission: Impossible ismert zenei témája, és innentől csupa akció az előzetes: kocsi robban, Hunt géppuskával lő egy helikopterre, Maggie Q verekszik, Hunt egy felhőkarcoló oldalán csúszik a mélybe, szakadék fölött ugrik, motorcsónakon száguld, a Katie Holmes-hasonmás Monaghannal szerelmeskedik és egy pillanatra papi ruhát is ölt. Végül megérkezik Ving Rhameshez, aki "Isten hozott, Tesó!"-val köszönti, és a tenyerébe csap.