Megint elsüllyedt a luxushajó

Vágólapra másolva!
Hollywoodban újabb látványos remake készül: a '72-es klasszikus katasztrófafilm, a Gene Hackman főszereplésével készült A Poszeidon-katasztrófa újráján ügyködnek a Warner Bros.-nál. A jövő májusban bemutatásra kerülő film előzetese már megtekinthető.
Vágólapra másolva!

A szilveszterkor egy hatalmas luxushajó fedélzetén mulatozó népek az Old Lang Syne éneklése közben még nem sejtik, hogy kivívták a tenger istenének haragját, és hamarosan az életükért kell küzdeniük a habok között. Amikor egy hatalmas hullám felborítja a hajót, az egyik kockázatvállaló utas (Josh Lucas - Lopakodó) úgy dönt, a kapitány utasításait figyelmen kívül hagyva maga keres kiutat a reménytelennek tűnő helyzetből. Csatlakozik hozzá egy kétségbeesett apa (Kurt Russell - Csillagkapu), aki a lányát keresi (Emmy Rossum - Holnapután) és a lány vőlegénye (Mike Vogel) is.


A filmet Wolfgang Petersen rendezte, akinek olyan jobb hollywoodi alkotások találhatók a CV-jében, mint a Vírus vagy a Végtelen történet, és olyan kevésbé megnyerők, mint a Viharzóna vagy a Trója. A rendező a forgatási helyszínen készült interjúban elmondta, hogy mindig is imádta a hajókat, úgyhogy amikor felkérték, azonnal lecsapott a lehetőségre, hogy elkészítse a Poszeidon-remake-et. Időszerűnek tartja a katasztrófafilm újbóli vászonra vitelét, mivel a komputeranimációs technika mostanra érett meg rá, hogy igazán látványosan lehessen ábrázolni a tengeri szerencsétlenséget.

A látványos előzetesben látjuk a sötétben közeledő hatalmas hullámot, amely a feje tetejére állítja a hajót. Ablakok törnek be, ahogy a vízsugár benyomul a hajó belsejébe, lépcsősorok szakadnak le, elektromos szerkezetek robbannak fel. Vajon hőseink kijutnak-e valaha a vízzel sebesen megtelő roncsból a felszínre? 2006. május 12-én kiderül.