Úgy tűnik, ezen a héten minden igyekezetükkel az akciófilmek rajongóinak kedvében igyekeztek járni a forgalmazók. Megnézhetjük az akciósztár Vin Dieselt, amint két pelenka kicserélése között elbánik a rosszfiúkkal, a képregényből megelevenedett Blueberry seriffet, ahogy sámán-praktikákkal győzi le a gonosztevőket és a különleges ügynökké avanzsált Ice Cube-ot, aki szuperjárgányokon üldözi a terroristákat. Végigizgulhatjuk a sármos múlt századi mestertolvaj kalandjait, vagy okulhatunk a német utcai filozófus bölcs mondásaiból is.

Comme une image - 2004
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: Budapest Film

Miről szól? A film három ember, egy kövér fiatal lány, kreatív válságtól szenvedő sztáríró apja és egy énektanárnő boldogtalan életébe enged bepillantást.

Ki a rendező? A Mint egy angyal-t Agnes Jaoui, az Ízlés dolga című komédia alkotója rendezte.

Kik a szereplők? Az énektanárt a rendezőnő, Agnés Jaoui játssza, az apát Jean-Pierre Bacri, akit az Ízlés dolgá-ban, A Vendome tér asszonya című krimiben és az Érzések című drámában láthattunk. A húszéves lány, Lolita szerepét egy kezdő színésznő, Marilou Berry kapta.

Még valami? A film a cannes-i fimfesztivál legjobb forgatókönyvnek járó díját vitte haza 2004-ben. Agnes Jaoui közösen írta a díjnyertes szkriptet állandó alkotótársával, Jean-Pierre Bacrival.