Kidman és Crowe egymásra talált

Vágólapra másolva!
Baz Luhrman, a Moulin Rouge ausztrál rendezője ismét Nicole Kidmannel és egy harmadik honfitársukkal, Russell Crowe-val készül filmet forgatni. A rendező bejelentése szerint már évek óta készülnek rá, hogy együtt dolgozzanak egy olyan projekten, amit hazájukban tudnak megvalósítani.
Vágólapra másolva!

A film címét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, a történetről Luhrman annyit árult el, hogy "klasszikus szerelmi történet lesz, amelyhez Ausztrália gyönyörű tájai biztosítják a hátteret". A forgatókönyv Luhrmannak és a Collateral írójának, Stuart Beattie-nek a közös munkája. A történet az 1930-as évektől a második világháborúig, Darwin város bombázásáig tartó időszakot öleli fel. Az alkotók nagyszabású filmet szeretnének készíteni, az Elfújta a szél-hez, vagy az Óriás-hoz hasonlót, és főleg valós helyszíneken terveznek forgatni, a stúdiófelvételek és számítógépes animáció mennyiségének minimalizálásával.

Kidman és Crowe állítólag nagyon lelkes a közös munkával kapcsolatban, különösen mivel még sosem játszottak együtt, viszont egy korábbi, szintén ausztrál filmtervük, az Eucalyptus, a tavalyi év elején a Crowe és a rendező közti "kreatív ellentétek" miatt dugába dőlt. Luhrman filmjének mellékszereplőiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy jelenleg keresnek egy 7 és 13 év közti bennszülött fiút, aki fontos figura lesz a történetben.

A költségvetést egyelőre titokban tartják, bár egyesek 40 millió dollár körüli összegről beszélnek, amely azt jelenti, hogy ez az alkotás lehet az egyik legdrágább ausztrál film, ami eddig készült. Az mindenesetre bizonyos, hogy Kidman és Crowe is jelentős összeget engedett szokásos gázsijából, hogy a film elkészülését lehetővé tegyék.

A próbák két héten belül kezdődnek Los Angelesben, a forgatást pedig legkésőbb augusztusban megkezdik, hogy még az esős évszak beállta előtt végezhessenek. A film címét a következő hetek folyamán hozzák nyilvánosságra.