Élőhalottak, vérfarkasok, lemmingek

Vágólapra másolva!
A múlt heti, egy darab új filmből álló választékért ezen a héten bőséges felhozatal kárpótol: nyomasztó titkok Haneke új filmjében, vámpírok és Görög Zita az Underworld második részében, nagyon sok rágcsáló egy francia thrillerben, bűntető iPodok a paródiasorozat negyedik epizódjában, gyilkos köd a követhetetlen horrorban, féltékeny férjjé változó maszáj harcos a valós történeten alapuló drámában, öngyilkosjelölt diák Ewan McGregor új filmjében és hongkongi romantika Wong Kar-wai módra.
Vágólapra másolva!

Caché - 2005
Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Forrás: Budapest Film

Miről szól? Egy házaspár titokzatos videófelvételt kap, amelyen saját házuk látható. Ahogy az első kazettát továbbiak követik, és a férj nyomozni kezd a feladó után, egyre több sötét dolog kerül felszínre a férfi múltjából.

Ki a rendező? Michael Haneke most sem hagyja cserben rajongóit, az alkotás felveszi a versenyt a Furcsa játék-kal, vagy A zongoratanárnő-vel is, de egy fokkal kevésbé vérfagyasztó.

Kik a szereplők? A házaspárt Daniel Auteuil (A sziget foglya, Addig jár a korsó a kútra...) és Juliette Binoche alakítja megrázóan. Gyerekük Lester Makedonsky, fontos szerepet alakít még a filmben Maurice Bénichou.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik az intelligens, nyugtalanító filmeket.

Mit mondunk még a filmről? Meddig húzható a megfoghatatlan, kínzó bizonytalanság? A Rejtély-ben a titok egyre nyomasztóbb, válasz meg nincs. Vannak viszont remek színészek és egy jó adag mindfuck. Olvasd el kritikánkat!

Mit mond a rendező? A fehér szakállas osztrák rendező, aki francia filmeket készít, Magyarországra látogatott Rejtély című filmje bemutatójának alkalmából. Az [origo] filmklub munkatársa megkísérelte kifaggatni a rendezőt, aki utálja saját filmjeit magyarázni. Olvasd el interjúnkat!