Csak a pucér Aniston jött be a nézőknek

Vágólapra másolva!
A Szakíts, ha bírsz a várakozásokat felülmúlóan jól nyitott a budapesti mozikban, viszont ez aligha menti meg a hazai filmforgalmazást: az összesített első féléves bevétel elmarad a tavaly ilyenkoritól.
Vágólapra másolva!

Önmagához képest mindkét premierfilm jól teljesített a hétvégén, amelyben szerepet játszhatott az is, hogy az átmenetileg hűvösre fordult időben a vakációzók szívesen választották a mozizást más hétvégi program helyett és, hogy mindkét film alkalmas volt könnyed kikapcsolódást nyújtani.

A Jennifer Aniston és Vince Vaughn nevével fémjelzett Szakíts, ha bírsz 32 600 nézőt csábított a mozikba, amely fergeteges nyitásnak számít, akár Aniston legutóbbi filmjéhez mérjük (Kisiklottak - 9 100 néző), akár Vaughn tavalyi komédiájához (Ünneprontók ünnepe - 12 000 néző). Ez a debütálás az idei év negyedik legjobb rajtja, és ha a film hírét kedvező szájhagyomány viszi tovább, akár a 150 ezret is meghaladhatja majd a budapesti össznézőszám.

A Kebab kapcsolat című német vígjátékot 1 700-an tekintették meg, ami ahhoz képest igencsak jó szám, hogy egy ismert sztárok nélküli filmről van szó, amely a németországi törökök helyzetét boncolgatja. Az is igaz viszont, hogy a filmet (soknak számító) 6 kópián hozták forgalomba, így ez a nézőszám már nem olyan meglepő.

Eltelt az év fele, és az eddigi eredmények alapján, a tavaly erős hanyatlásnak indult mozi-látogatottsági és jegyeladási statisztikák idén tovább romlanak. Az év első felében, a budapesti mozipénztárak bevétele 1%-kal maradt el a tavalyi év első felének bevételétől. Pontosan 3 457 788 néző váltott mozijegyet az elmúlt hat hónapban, 3 milliárd 97 millió forint értékben. Ez 142 ezer nézővel és 31 millió forinttal kevesebb, mint tavaly ilyenkor. Bár az április erős volt (többek közt a Jégkorszak 2 diadalmenetének köszönhetően), a júniusi pangás visszavetette az összesített eredményt.

Hamarosan kiderül, hogy a héten mozikba érkező Superman visszatér és a két hét múlva bemutatásra kerülő A Karib-tenger kalózai 2 mennyit tud lendíteni a bevételeken.