Harry Potter élvezte az első csókot

Vágólapra másolva!
Javában zajlik a jövő júliusban mozikba érkező ötödik Potter-film forgatása, de Daniel Radcliffe és Katie Leung mégis időt szakítottak rá, hogy elmeséljék, milyen volt számukra az első filmes csók, és a rendező, David Yates is elárult néhány dolgot az új filmmel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A Harry Potter és a Főnix Rendjé-t a korábbi Potter-filmekhez hasonlóan a Londontól kb. 30 km-re fekvő Leavesden Studiosban veszik fel, amely a második világháború idején harci repülőgépeket gyártó üzemként működött. Összesen 1500 ember dolgozik a nyolc helyszínből álló stúdióban, ahol jelenleg is zajlik a film forgatása.

A filmet az angol David Yates rendezi, aki elsősorban tévéfilmeket készít, ezért kissé meglepő, hogy éppen rá esett a producerek választása olyan neves elődök után, mint Chris Columbus vagy Alfonso Cuarón. A Mid Day nevű lap munkatársa ellátogatott a forgatás helyszínére, és szóra bírta az alkotókat. Yates elmondta, hogy ebben a könyvben az érzelmi töltet a legfontosabb, hiszen most az árva Harry még Sirius Blacket is elveszíti. "Szerintem a producerek azért engem kértek fel a rendezésre, mert biztosak akartak benne lenni, hogy egy érzelmileg gazdag történetet mesélünk el; az én feladatom ezt biztosítani."

Bevallotta, hogy meglepődött, amikor dél-angliai nyaralása közben egyszer csak megcsörrent a telefonja, és kiderült, hogy szeretnék, ha ő rendezné a filmet, mert nem is olvasta korábban a Harry Potter-könyveket. Ugyanakkor nagy megtiszteltetésnek vette a felkérést, gyorsan elolvasta a könyvet, és nagyon megtetszett neki. Hogy miben különbözik ez a film az előzőektől, azt úgy foglalta össze, hogy "kicsit nyersebb és merészebb lesz, sötétebb és keményebb".

Az első csók

Mint köztudott, ebben a filmben csattan el Harry első csókja, mégpedig Cho Changgal, akit a varázslótanonc már az előző részben kinézett magának, de akkor a lánynak még volt barátja, úgyhogy a szerelem csak most teljesedhet be közöttük.

Yates elmondása szerint a csókjelenet felvétele nagyon megható volt, mert a stáb nagy része ugyanazokból az emberekből áll már az első filmtől kezdve, akik végigkövették a Harryt alakító Daniel Radcliffe felcseperedését, és szinte a gyermeküknek tekintik. A csókjelenetnél ezért a stáb többsége odasereglett a monitorhoz, hogy lássák, hogyan éli meg ezt a nagy pillanatot a "fiuk".

Cho Changot a 18 éves Katie Leung alakítja, aki azt mondja, nagyon jó Daniellel dolgozni, mert amellett, hogy energikus, megnyugtató jelenség is. Elárulta még azt is, hogy Daniel jól csókol, úgyhogy Katie élvezte a jelenet felvételét. Daniel is hasonlóan nyilatkozik: "Szuper volt a csókjelenet, jól sikerült ... először bénáztunk és izgultunk Katie-vel, de aztán belejöttünk, és minden rendben ment."

Forrás: [origo]
A Cho Changot alakító Katie Leung a Harry Potter és a Tűz Serlegé-ben

A filmről általánosságban Daniel azt mondja, hogy színészileg nehezebb feladatot jelent, mint a korábbiak, és Daviddel dolgozni is más, mint a korábbi rendezőkkel: "nagyon magas hangon, halkan beszél, visszafogottan".

Daniel 17 éves korára állítólag Anglia hatodik leggazdagabb embere lett a Potter-filmeknek köszönhetően, de azt állítja, erre nem szokott gondolni. Arra a kérdésre, hogy érzése szerint megváltoztatta-e őt a szerep, amelyet tízéves kora óta alakít, így felel: "Szerintem ugyanúgy nőttem fel, ahogy a legtöbb gyerek tíz és tizenhét éves kora közt. Lehet, hogy kicsit gyorsabban, egyszerűen amiatt, hogy folyamatosan felnőttek között vagyok, velük dolgozom."

A Harry Potter és a Főnix Rendjé-t itthon 2007. július 19-én mutatják be.