Vágólapra másolva!
A hét nagy durranása minden kétséget kizáróan Sonny Crockett és Rico Tubbs visszatérése a vászonra, de akinek nem jönnek be a lilán hömpölygő képek, megnézheti az Amerikai szépség négy éve készült magyar verzióját vagy Benigni legújabb idétlenkedését is.
Vágólapra másolva!

Miről szól? Húsz év után szélesvásznon láthatjuk viszont Sonny Crockettet és Rico Tubbst, a két dörzsölt floridai zsarut, akik gond nélkül beépülnek a kábítószer-kereskedők sötét világába.

Ki a rendező? Michael Mann, az eredeti Miami Vice-sorozat szülőatyja, és olyan dögös filmek rendezője, mint a Szemtől szemben, A bennfentes vagy a Collateral.

Kik a szereplők? Sonnyt a melírozott focistafrizurát viselő Colin Farrell, Ricót a sokszögűre borotvált hajú Jamie Foxx játssza. Naomie Harris (A Karib-tenger kalózai 2) fekete, Gong Li (Egy gésa emlékiratai) ázsiai femme fatale-t alakít.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem bánják, ha egy akciómozi komótos tempójú, és értékelik Mann - szokás szerint - gyönyörű képi világát. A kitartó néző jutalma a film végén: a világ legjobb akciójelenete.

Mit mondunk még a filmről? Vannak hibái is, persze. De a Miami Vice kemény, feszes és lenyűgözően szép. Sonny Crockett-szóló, a sorozat fagylaltszínei nélkül. Olvasd el kritikánkat!