Ethan Hawke és Julie Delpy szerelme folytatódik

Vágólapra másolva!
Richard Linklater beszélgetős-megható szerelmes filmjével, a Mielőtt felkel a nappal, és folytatásával, a Mielőtt lemegy a nappal sok mozirajongó szívében állandó helyet vívott ki magának. Nekik szól ez a hír: lehet, hogy a két film hamarosan trilógiává bővül!
Vágólapra másolva!

Több mint tíz éve, 95-ben találkoztunk először a francia Celine-nel és a texasi Jesse-vel, akik egy Budapestről Párizsba tartó vonaton szóba elegyedtek, majd hirtelen ötlettől vezérelve leszálltak Bécsben, hogy életük legszebb éjszakáját töltsék együtt az osztrák fővárosban sétálgatva, beszélgetve, szerelembe esve. A lány és a fiú kilenc évvel később újra találkozott Párizsban, de ezt az édesbús randevút a magyar közönség nem leshette ki, mivel a folytatás eddig nem jutott el hozzánk. Ha minden jól megy, novemberben egyszerre érkezik meg DVD-n az első és a második rész, és ha tényleg így lesz, az [origo] filmklub gondoskodik róla, hogy legalább egyszer szélesvásznon is látható legyen mindkettő.

Jó hírünk van azok számára, akik annyira szeretik ezt a két filmet, mint mi: Linklater elejtette, könnyen lehet, hogy szeretett Celine-ünk és Jesse-nk még egyszer visszatér. A rendező az MTV-nek elmondta, hogy Hawke-kal és Delpyvel már beszélgettek erről a lehetőségről (a két főszereplő társírója is volt a filmeknek). Terveik szerint a harmadik rész több évvel a második után játszódna, amikor a két főhős már évek óta házasságban él, és kiteljesedett párkapcsolatukat mutatná be.

Állítása szerint Linklater nem tart attól, hogy a két főszereplő unalmassá válna a nézők, vagy éppen egymás számára: "Mindenki életében folyamatosan történnek érdekes dolgok... ezek érdekes emberek, biztos vagyok benne, hogy akadna még téma, amit feldolgozzunk." Jelen pillanatban még csak ötletszinten létezik a film, sajnos egyelőre nincs hírünk arról, hogy az alkotók máris kopácsolnák a forgatókönyvet laptopjukon.

Forrás: [origo]
Hawke, Delpy és Linklater a Mielőtt lemegy a nap-on dolgoznak

A trió mindhárom tagja nagyon elfoglalt mostanában: Hawke saját regényéből rendezett The Hottest State (Mi a gond velem?) című filmjét a jelenleg zajló velencei filmfesztiválon mutatták be, miközben a színész-rendező Sidney Lumet készülő filmjében, a Before the Devil Knows You're Dead-ben játszik. Delpy is most végzett saját rendezésével, a Two Days című romantikus vígjátékkal, Linklaternek pedig idén két új filmje is mozikba került: a Fast Food Nation és a Kamera által homályosan.