Vágólapra másolva!
A hazai forgalmazók A-kategóriás színészek egész seregét állították csatasorba a hétvégén. A hollywoodi stúdiók nagyágyúikkal egymásra lövöldöztek, így egyik premierfilmnek sem maradt esélye, hogy megtörje a dobogón múlt héten megcsontosodott status quót.
Vágólapra másolva!

Russell Crowe, Kevin Costner, Ashton Kutcher, Clive Owen, Michael Caine és Lovasi András között tobzódhattak a nők, míg a filmművészetben jártas férfiaknak csupán Julianne Moore esetleg (a Ryan Phillipe-botrány kapcsán hírbehozott) Abbie Cornish neve csenghetett ismerősen. A három stúdiófilm egyike sem tudott a dobogón megkapaszkodni, ott a Nagyon vadon tartotta meg vezető pozícióját a második víkendjén is. Ez a duplázás idén négy rajzfilmnek sikerült eddig.

Dobó Kata és Leonardo DiCaprio is jól tartotta magát, így Ridley Scott új filmje, a Bor, mámor, Provence 9291 nézővel csak a negyedik posztot kaparintotta meg. Ez mind Ridley Scott, mind pedig Russell Crowe számára igen gyenge eredmény, bár mindketten voltak már mélyebben is. A legendás rendező Trükkös fiúk című munkája csupán 5921 jegyet adott el három éve, míg Russel Crowe tavalyi A remény bajnoka (4297) című filmjében csupán töredékét hozta annak, amit az Egy csodálatos elmé-nél (22 820) vagy a Gladiátor-nál (43 363) tőle megszoktunk.

Az ötödik helyre iratkozott föl az esztendő egyik kultgyanús remekműve, Az ember gyermeke. A velencei filmfesztiválon bemutatott Alfonso Cuarón-sci-fi 8014 nézőt gyűjtött. Ez a mexikói fiú tette le az asztalra a Gael García Bernalt és Diego Lunát karrierjén elindító, ugyancsak kultikus Anyádat is! (2070) című darabot, no és ugyanő rendezte a Harry Potter és az azkabani fogoly című kasszasikert is (78 727). Az új műben Clive Owen játssza a főszerepet, és hozza is a Belső ember (12 026), a Kisiklottak (9 109), és Közelebb! (8 594) című filmekben mutatott formáját.

Kevin Costner viszont nem teszi ki a kirakatba Hullámtörők (4330) című filmjének budapesti eredményeit. Noha a farkasokkal táncolónak volt idén egy villanása (Azt beszélik - 15 619) ez az új Andrew Davis-stílusgyakorlat csupán Costner korábbi bukásainak (Fegyvertársak - 1094, Milliókért a pokolba - 9042, Szitakötő - 6786) a számát gyarapítja.

Nem tolongtak a Kispál és a Borz-rajongók a Sztornó nyitó hétvégéjén. Lovasi András első főszerepére a Filmszemlén jóval többen voltak kíváncsiak, mint most, a film hivatalos premierjén. A Pálos György rendezte Sztornó 806 nézőt gyűjtött gyenge vetítési átlag mellett.

A világszerte nagy visszhangot keltő Kellemetlen igazság című dokumentumfilmre nálunk 281 érdeklődőt lehetett összehálózni 4 nap alatt. Tekintve, hogy a Darwin rémálmá-nál 419 fizető nézőt regisztráltak nem egészen egy éve, aggasztónak mondható az egyéb ügyekben olyannyira elkötelezett honpolgárok globális kérdések iránt megfigyelhető meredeken csökkenő empátiája.

A két partizánforgalmazással kísérletező magyar produkció közül A könnyek völgye 1 vetítésen 9 nézőt produkált, míg a Szűzijáték-ról nem érkeztek adatok.

Boogieman
Odeon