Vágólapra másolva!
A Warner Bros. szeretné, ha az ágyékkötős figura ismét indáról indára lendülne a vásznon, és már meg is találták a megfelelő alkotót, aki erről gondoskodhat: a sötéten burjánzó fantáziájú Guillermo del Toro lesz a Tarzan-film rendezője.
Vágólapra másolva!

Guillermo del Toro neve eddig inkább csak bizonyos rétegfilmek rajongóinak táborában csengett ismerősen: a mexikói származású rendező jegyzi a Pokolfajzat (Hellboy) című képregény 2004-es filmadaptációját, amely egy telepatikus képességekkel rendelkező szuperhősről szól, akit a gonosz szolgálatára teremtettek ugyan, de szembeszáll sorsával, továbbá ő rendezte a mutáns csótányokkal ijesztgető Mimic-et, a Cronos című horrorfilmet, az Ördöggerinc-et, valamint a Penge második részét is.

Del Toro idén nagy kritikai sikert aratott El Laberinto del Fauno (A faun labirintusa) című fantasy-drámájával, amely a második világháborút követően játszódik Spanyolországban, és egy kislányról szól, aki csodálatos-félelmetes fantáziavilágot teremt magának. Érdemes megnézni az angol nyelvű előzetest, amelyben feltárul Del Toro korántsem gyerekeknek szánt, borzongatóan szép mesevilága.

A Pokolfajzat 2 januárban kezdődő, részben Magyarországon zajló forgatása már előkészítés alatt áll, de a Variety értesülései szerint Del Toro hamarosan egy sokkal szélesebb körben ismert figurát is vászonra visz majd, mégpedig Tarzant. A Warner Bros. szeretné visszahozni a mozikba az őserdei félvadembert, akit legutóbb a '98-as Tarzan és az elveszett város-ban láthattunk, de fénykorát kétségtelenül a harmincas-negyvenes években élte, amikor Johnny Weissmüller formálta meg az ágyékkötős figurát.

A stúdió és Del Toro még nem állapodott meg véglegesen, de nagyon valószínű, hogy a rendező elvállalja a feladatot, amelyről így nyilatkozott: "Szeretnék egy olyan új változatot csinálni, amely családi film marad, de azért olyan bevállalós, amilyen csak lehet. ... A vad környezetben otthagyott védtelen gyerek túlélése erőteljes téma."

Mivel a filmjeit rendszerint saját maga író Del Toro most a Pokolfajzat-tal van elfoglalva, a Tarzan-film forgatókönyvét John Collee, a Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán szerzője írja majd.