Táncolás és robbantás a moziban

Vágólapra másolva!
Az igazi karácsonyi filmek már múlt héten megérkeztek a mozikba, de azért az ünnep hetére is jut még egy kedves animációs film a gyerekeknek. A nagyobbak egy pörgős akciófilm, egy érzelmes olasz dráma és egy táncolós-romantikus semmiség közül választhatnak.
Vágólapra másolva!

Déja Vu - 2006
Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]

Miről szól? Carlin ügynök az FBI új technológiájának segítségével a múltban keresi egy robbantás tettesét, és próbálja megmenteni egy nő életét, aki a támadás áldozatául esett.

Ki a rendező? A tavaly csúfosan megbukott Domino után Tony Scott újra akcióba lendült.

Kik a szereplők? Carlint Denzel Washington játssza, aki Az utolsó esély és A tűzben edzett férfi után már harmadszor dolgozik Scottal. Val Kilmer FBI-ügynököt alakít, James Caviezel, A Passió Jézusa ezúttal robbantgató rosszfiú, a még ismeretlen Paula Patton pedig a Nő.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik karácsonyi hangulat helyett egy jó kis sci-fivel megspékelt akcióra vágynak.

Mit mondanak az alkotók a filmről? Játszott fekete emberjogi harcost és homofób ügyvédet, szerepelt Shakespeare-adaptációban és akciófilmben, ötször jelölték Oscarra, kétszer nyert is. Idén dörzsölt rendőrként láttuk A belső ember-ben, most pedig egy robbantás tettese után nyomozó ügynököt alakít Tony Scott Déja vu című akcióthrillerében. Az alábbi interjúban a filmről mesélve elmondja, hogy eleinte milyen fenntartásai voltak a sztorival kapcsolatban és hogy hogyan készült a figurája megformálására, de megosztja velünk azt is, hogy mit tanult az ötvenedik születésnapján. Olvasd el a Denzel Washington-interjút!