Vágólapra másolva!
A Karib-tenger kalózai második része holnaptól tekinthető meg a mozikban, de mielőtt még beülnétek a filmre, nézzétek meg A holtak kincséből ízelítőt nyújtó kisfilmsorozatunk utolsó részét, amelyben a film alapjául szolgáló kalózlegendákról mesélnek az alkotók.
Vágólapra másolva!

A kisfilmben a producer, Jerry Bruckheimer elmondja, hogy ebben a sztoriban valójában nem is a kincs a lényeg, amelyet a főszereplők keresnek, hanem a szabadság, melyet a tenger szimbolizál, és a filmben megelevenedő kalóztörténetek. Az alkotók elárulják, hogy a filmben szereplő hatalmas polipszerű szörnyet is régi legendák szörnyei alapján alkották meg, illetve elmesélik, hogy a történet két híres legenda ötvözetéből született meg: a Bolygó hollandi az egykori matrózok szerint egy rettegett kísértethajó, amely halált hoz azokra, akik meglátják a vízen, Davey Jones pedig a tengert megszemélyesítő figura, élet és halál ura, aki megkaparintja a tengerbe veszett lelkeket.

A holtak kincsé-ben Jack Sparrow kapitányra és barátaira újabb kalandok várnak, méghozzá vérre menőek. Kiderül ugyanis, hogy Sparrow egyezséget kötött a kísértetkalózzal, Davey Jonesszal, és ha nem rendezi sürgősen a tartozását, kénytelen lesz örökké Jonest szolgálni. A veszélyes küldetés végrehajtásához Sparrow segítségül hívja barátait, Willt és Elizabethet, akiknek emiatt elmarad az esküvőjük, sőt, hamarosan azon kapják magukat, hogy az életükért küzdenek.

Természetesen a folytatásban az első részben megismert és megszeretett figurákat láthatjuk viszont: Johnny Deppet a bolondos, léhűtő Sparrow kapitány szerepében, Keira Knightleyt a hol abroncsos ruhában tündöklő, hol férfinak öltöző Elizabethként és Orlando Bloomot az ifjú Will bőrében. Davey Jones megformálójára, Bill Nighyra aligha fogunk ráismerni a vásznon, de ő a leglátványosabb megjelenésű szereplő: arcából fenyegetően tekergőző polipkarok sokasága nyúlik ki. A filmet - akárcsak az első részt - Gore Verbinski rendezte, a producer ismét a sikergyáros Jerry Bruckheimer.