A hetvenes évek elején Sean Connery átadta a stafétabotot Roger Moore-nak. 1971-ben Connery még leforgatta a Gyémántok az örökkévalóságnak című filmet, de a '73-as Élni és halni hagyni után egészen 1985-ig bezárólag Moore bújt a 007-es szuperügynök bőrébe. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Connery 1983-ban egy film erejéig újra elvállalta a híres kém szerepét, de a Soha ne mondd, hogy sohát általában amúgy sem szokták a hivatalos Bond-filmek közé sorolni. Mi azért a következő alkalommal arról is megemlékezünk, hisz minket elsősorban a hölgyek érdekelnek. Most azonban még lássuk a hetvenes éveket!

Jill St. John
Szerepe: Tiffany Case
Film: Gyémántok az örökkévalóságnak (1971)
Kora a film idején: 31


Tiffany egy gyémántcsempészési ügyben segít Bondnak, ahol a titkosügynök rájön, hogy a gyémántok valójában Blofeld műholdas lézerfegyveréhez kellenek. Az elején még intelligensnek mutatkozó lány a későbbiekben inkább butuskának tűnik, ami azért is furcsa, mert az őt megformáló Jill St. Johnnak állítólag 162-es IQ-ja van.

A kaliforniai színésznő már ötéves kora óta szerepel, és intelligenciája ellenére többnyire bájait mutogatta epizódszerepekben, magánéletében meg Frank Sinatrával és Henry Kissingerrel randizgatott. Az utóbbi években felhagyott a színészkedéssel, és régi szenvedélyével, a főzéssel foglalkozik: szakácskönyveket adott ki, rovatvezető a témában egy újságnál, és főzős tévéműsora is van.

+ + +

Lana Wood
Szerepe: Plenty O'Toole
Film: Gyémántok az örökkévalóságnak (1971)
Kora a film idején: 25

A szintén kaliforniai színésznő bemutatkozása Bondnak egy magyarra nehezen lefordítható szóviccel indul: "Hi! I'm Plenty." "But of course you are." Kockajáték közben ismerkednek meg, és a lányt később kihajítják egy ablakon keresztül, bele a tíz emelettel lejjebb lévő medencébe,. ("Kivételesen szép dobás! - jegyzi meg Bond a fogdmegnek, mire ő: "Nem is tudtam, hogy odalent uszoda van."). Aztán végül mégis szomorú véget ér: a két őrült gyémántcsempész összetéveszti Tiffany Case-zel, és az uszodába fojtja őt.

Az orosz bevándorló szülőktől származó Lana eredeti neve Szvetlana Nyikolajevna Zakarenko, és főleg tévésorozatokban szerepelt (Starsky és Hutch, Mission: Impossible).