Film készül a Szerelem a kolera idején című García Márquez-regényből. A rendezői székben Mike Newell, a Harry Potter és a Tűz Serlege alkotója foglal helyet.

Megfilmesítik Gabriel García Márquez sikerregényét, a Szerelem a kolera idején-t. A filmet az angol Mike Newell rendezi, akinek legutóbbi munkája a Harry Potter és a Tűz Serlege volt, korábban pedig olyan filmeket rendezett, mint a Fedőneve: Donnie Brasco vagy a Négy esküvő és egy temetés.

A film egy reménytelen szerelem történetét meséli el, amely több mint ötven éven át zajlik a századforduló környékén Dél-Amerikában. A két szerelmes munkát, házasságot, más kapcsolatokat és a halált is kivárja, amíg egymáséi lesznek. A főszerepben a spanyol Javier Bardemet és az olasz Giovanna Mezzogiornót láthatjuk majd. Bardemet aligha kell bemutatni, játszott többek közt Almodóvar Eleven hús című alkotásában, a Szájból szájba című Manuel Gómez Pereira-filmben és legutóbb A belső tenger-ben. Mezzogiorno neve talán kevésbé cseng ismerősen, bár őt is láthatta már a magyar közönség több filmben: 2001-ben Az utolsó csók című vígjátékban szerepelt, 2003-ban pedig Ferzan Özpetek A szemközti ablak című filmjében játszott magányos feleséget, aki szabadidejében sütikölteményeket alkotott.

García Márquez könyvéből Ronald Harwood írta a forgatókönyvet, aki Polanski A zongoristá-jának a szkriptjéért Oscar-díjat is kapott, valamint ő írta a Csodálatos Júliá-t és a Szembesítés-t is. A film költségvetése 35 és 40 millió dollár közt lesz, jelenleg a dél- és közép-amerikai helyszínek kiválasztása folyik. A forgatás a tervek szerint augusztus 15-én kezdődik Brazíliában.