Itt a Beatrix Potterről szóló életrajzi film előzetese, amelyben megpillanthatjuk az álomvilágban élő Zellwegert és a béna bajuszt viselő Ewan McGregort.

Beatrix Potter neve hazánkban talán nem mindenki számára cseng ismerősen, Angliában viszont szinte minden kisgyerek életének része: ő volt az egyik leghíresebb képeskönyvrajzoló és író, aki ruhákba öltöztetett, emberi tulajdonságokkal rendelkező állatfiguráival lett híres. Legismertebb könyve talán a legelső, a The Tale of Peter Rabbit (Péter nyúl meséje), amelyben a később legendássá vált Péter nyúl bemutatkozott a világnak.

Figuráinak felhasználásával már született rajzfilmsorozat, és '82-ben a BBC tévéfilmet is készített Potter életéről, de nagyjátékfilmben ez idáig még nem tűnt fel az alakja. Most viszont Chris Noonannek, a Babe rendezőjének köszönhetően vászonra kerül az élete, méghozzá Renée Zellwegerrel és Ewan McGregorral a főszerepben.

A Miss Potter című film a művésznő pályájának kezdetére és kiadójával való kapcsolatára koncentrál. Pottert szülei nem bátorították arra, hogy kreatív tevékenységet folytasson, attól a gondolattól pedig, hogy lányuk egy alantas dolgozó emberhez menjen feleségül, egyenesen irtóztak. A 19. század végén persze ez volt az általános attitűd, így Potter könyvét eleinte senki sem akarta kiadni. Viszont minden egy csapásra megváltozott, amikor Potter megismerkedett Norman Warne-nal, aki fantáziát látott a gyerekkönyvben, 1902-ben publikálta Péter nyúl meséjét, majd titokban eljegyezte Pottert.

A film előzetesében megtekinthetjük a Pottert alakító Zellwegert, amint rajzolt nyuszikkal és kacsákkal beszélget és a Warne-t játszó McGregort, aki hetyke kis bajszot visel, és lányos zavarában átesik a saját lábán. Nem hagyhatjuk említés nélkül, hogy mindkét színész felettébb idétlenül fest századfordulós kosztümjeikben és frizuráikkal, és csak remélni tudjuk, hogy ez a film egy fokkal jobb lesz, mint a Pokolba a szerelemmel című fárasztó romantikus komédia, amelyben szintén egy párt alkottak.

A Miss Potter-t Amerikában december 29-én mutatják be.