Száguld a lángoló fejű motoros

Vágólapra másolva!
Nicolas Cage és motorja uralja az amerikai mozijegy-eladási listát, de a hosszú hétvégén Csupó Gábor mesefilmje is szépen teljesített a kasszáknál.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hétvégén Nicolas Cage megdöntötte minden eddigi eredményét a mozikasszáknál: a főszereplésével készült A szellemlovas (hazai bemutató: március 1.) című képregény-adaptáció 44,5 millió dollárt kaszált. Az időnként lángoló csontvázzá változó motoros kalandjai még ma is sokat hozhatnak, ugyanis Amerikában iskolaszünet van.

A toplista második helyén Csupó Gábor rendezése, a Híd Terabithia földjére című fantasy áll. A Disney filmje, amely 22 milliós bevételt ért el, egy kisfiúról és egy kislányról szól, akik egy erdőben egy meseországot fedeznek fel. A filmet csütörtöktől a hazai mozikban is vetítik.

Eddie Murphy Norbit című komédiája a múlt héten első helyen nyitott, most a harmadik helyen áll 16,8 milliós hétvégi eredménnyel. A film tíz nap alatt már 62,7 milliót hozott.

A negyedik, ötödik és hatodik helyet új bemutatók foglalják el: a Hugh Grant és Drew Barrymore főszereplésével készült Zene és szöveg (hazai bemutató: március 8.) 14 milliót, a Daddy's Little Girls című családi dráma 12,1 milliót, Az utolsó jelentés (hazai bemutató: április 5.) című kémthriller pedig 10,4 milliót hozott.