Cage motorja lenyomta Carrey matekját

Vágólapra másolva!
A legújabb Jim Carrey-film csak második helyen nyitott az amerikai mozikban, a listavezető továbbra is Nicolas Cage lángoló fejű motorosa. Csupó Gábor Híd Terabithia földjére című filmje jól teljesít.
Vágólapra másolva!

A Szellemlovas című, Nicolas Cage főszereplésével készült képregény-adaptáció megőrizte múlt hétvégi vezető helyét az amerikai mozipénztáraknál, hiába akadt erős új ellenfele: a Jim Carrey főszereplésével készült The Number 23 című thriller, melyet Joel Schumacher rendezett. A Szellemlovas teljesítménye 57%-ot esett az előző hétvége óta, és most 19,7 milliót hozott, amellyel együtt összbevétele 78,7 millió tíz nap alatt. A The Number 23 15,1 milliós bevételt termelt, de mivel jóval kevesebb moziban vetítették, mint a Cage-filmet, ez a szám nagyjából azonos vetítési átlagot takar.

A toplista harmadik helyét Csupó Gábor fantasyja, a Híd Terabithia földjére foglalja el, amely második hétvégéjén 13,6 milliót hozott, és összesen 46,2 milliónál tart. A film bevétele múlt hétvége óta 38,9%-ot esett, ami a film műfaját tekintve jó eredménynek számít.

Jól teljesített Michael Apted (A világ nem elég) Amazing Grace című kosztümös drámája is, melyet 791 moziban indítottak útjára, és 4,3 milliót hozott, azaz mozinként 5442 dollárt, kb. ugyanannyit, mint a két listavezető.

A hét többi friss filmje nem durrant nagyot: a Reno 911!: Miami című rendőrkomédia 10,4 milliót hozott 2702 moziban, a Billy Bob Thornton főszereplésével készült The Astronaut Farmer, amely egy saját farmján űrhajót építő ex-űrhajósról szól, pedig mindössze 4,5 milliót keresett 2155 moziban. A The Abandoned című horrort 1000 moziban mutatták be, ahonnan összesen 817 000 dollárt sikerült összekaparnia.