Haszontalan férfiak és bolygómentők

Vágólapra másolva!
A filmforgalmazók most minden bizonnyal együtt imádkoznak egy hidegfrontért, hogy legyen, aki megnézi a fővárosi mozikba beeresztett hét filmet, amelyeknek ráadásul a Titanic filmfesztivál alkotásaival is meg kell mérkőzniük a héten. A választék mindenesetre bőséges: brit sci-fi kultrendezőtől, német dráma kultírótól, magyar musical megasztárosokkal, norvég humor, Eddie Murphy-féle poénkodás, Halle Berry és egy kis távol-keleti varázs.
Vágólapra másolva!

Sunshine - 2007
Előzetes | Honlap | Hol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]

Miről szól? A Nap kihűlőben van, ezért az Ikarusz II. nevű hajó nyolcfős legénységével elindul, hogy egy bomba segítségével újjáélesszék az égitestet és megmentsék az emberiséget.

Ki a rendező? A Trainspotting-ot, a Sekély sírhant-ot és a 28 nappal később című horrort is rendező skót kultfilmes, Danny Boyle első sci-fije ez.

Kik a szereplők? A fedélzeten köszönthetjük a 28 nappal később főszereplőjét, Cillian Murphyt, a Tigris és sárkány-ból ismert Michelle Yeoh-t, valamint Rose Byrne-t, akit a Titanic fesztiválon A halott lány-ban láthatunk a héten, Chris Evanst, aki Fáklya volt a Fantasztikus négyes-ben, Cliff Curtist (A bálnalovas), Hiroyuki Sanadát (Kör), Benedict Wongot (Gyönyörű mocsokságok) és Troy Garityt (Birkanyírás).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem hiszik, hogy egy jó író-rendező páros kezében még az elcsépelt hősies-bolygómegmentős sztori is új életre kelhet.

Mit mondunk még a filmről? A Napfény című film egy izgalmas sci-fi. Tisztelettel meghajol a Nyolcadik utas a halál és a 2001 Űrodüsszeia előtt, a műfaj rég kitalált elemeit kavargatja. Az űrhajó belülről nagyon jól néz ki, és a rémüldözés több mint másfél órán keresztül a vászonhoz tapaszt. Olvasd el kritikánkat!