Agysérülés, kokain, mesterkonyha

Vágólapra másolva!
Szokatlan alakok szállják meg a mozikat a héten: szimpatikus, agysérült bankrabló, Bizottságot kántáló drogdíler, munkamániás mesterszakácsnő, rosszul fésült jövőlátó, gyerekéért ölni kényszerülő apa és meleg festőzseni közül lehet választani.
Vágólapra másolva!

The Lookout - 2007

Miről szól? Egy autóbaleset következtében Chris agysérülést szenved, és a memóriája súlyosan károsodik. Összefut Garyvel, aki úgy gondolja, Chris tökéletes balek lesz ahhoz, hogy segítsen neki kirabolni egy bankot.

Ki a rendező? A forgatókönyvíró Scott Franknek ez az első rendezése, olyan filmek sztorijait köszönhetjük neki, mint a Különvélemény vagy a Mint a kámfor.

Kik a szereplők? Christ a lebilincselő Joseph Gordon-Levitt játssza, akit néhányan már ismerhetnek a Brick és a Titokzatos bőr című filmekből, Garyt a Match Point arisztokratafiúja, Matthew Goode formálja meg. Chris vak lakótársa Jeff Daniels, csaja Isla Fisher (Ünneprontók ünnepe).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik egy pörgős, szórakoztató kis krimit szeretnének, szimpatikus főhősökkel.

Mit mondunk még a filmről? Az egykori gimis hokibajnok önmaga árnyékaként vegetál egy bank éjszakai takarítójaként, egészen addig, amíg bele nem rángatják egy tuti balhéba. Ismerős helyzetek, ismerős fordulatok - A kulcsfigura érdekes karaktereinek és feszes tempójának köszönhetően mégis kiemelkedik a Coen-klón krimik sorából. Olvasd el kritikánkat!