Vágólapra másolva!
Hollywoodban állítólag negyven év a női nyugdíjkorhatár. Utána jöhet a Botox-bérlet, "a hős anyja" típusú mellékszerepek vagy esetleg a televízió. No de mi lesz a kilencenes évek harcos amazonjaival, akik nyolc számjegyűvé duzzasztották a női csúcsgázsit, és férfi szereplőtárs nélkül is becsábították a moziba nézők millióit? Kell-e még Julia Roberts, ha van Scarlett Johansson, keresik-e még Jodie Fostert, ha ráér Reese Witherspoon? Összeállításunk utánajár, hogy Hollywood a hetekben visszatérő nagyasszonyai közül kinek van még esélye fellángoltatni a tíz évvel ezelőtti dicsfényt.
Vágólapra másolva!

Demi Moore

Hatalma csúcsán: A nyolcvanas évek derekán bájos tinifilmekben feltűnt színészgeneráció "Brat Pack" néven írta be magát a filmtörténelembe, de ki emlékszik ma már Ally Sheedyre vagy Judd Nelsonra közülük? Rob Lowe és Emilio Estevez kölyökképe még felrémlik ugyan, de a Szent Elmo tüze vagy a Mi történt az éjjel? igazi haszonélvezője a kissé kalácsképű, diszkókirálynő-frizurás Demi lett, akit a nyálas, de valójában mégis mindenkit elvarázsoló Ghost katapultált a szupersztárok közé. Redford egymillió dollárt ajánlott egy vele töltött éjszakáért (Tisztességtelen ajánlat), a producerek pedig ötmilliót, hogy - Sharon Stone után szabadon - lerángassa Michael Douglasról a gatyát. Na itt kezdődtek a bajok.

Az új évezred Demije: Az említett tendencia még nagyobb tétekkel folytatódott, ám miután a Sztriptíz a művésznő 12,5 milliós rekordgázsijának alig a dupláját hozta a kasszáknál, a GI Jane pedig zsinórban a harmadik "legrosszabb színésznő" Arany Málnát gyűjtötte be Demi polcára, hirtelen eltűnt a mozivásznakról. 2003-ig nemhogy főszerepet, de semmilyen szerepet nem kapott A listás produkciókban. A hiú bálvány persze addig sem vesztegette az idejét; új testet szabatott magának, amelyhez új, fiatal partner is dukált Ashton Kutcher személyében. A Charlie angyalai második részére időzített visszatérés, ha minőségi változásról nem is, de csinnadrattáról bőven gondoskodott, a jó tízessel fiatalabb angyalok pedig szidhatták a sminkeseiket, amikor Demi mindnyájuknál frissebbnek és fiatalabbnak nézett ki a premieren. A Bobby című, parádés szereposztást elvesztegető katasztrófa egyik legemlékezetesebb alakítást nyújtó tagjaként végre mert középkorúnak kinézni, de ezzel a filmmel egyébként annyi más baj van, hogy nem csoda, hogy nálunk még be sem mutatták.

Forrás: [origo]
Charlie angyalai: Teljes gázzal


Demi visszavág:
A napokban került a mozikba a Mr. Brooks című meglepően jó, éjfekete humorú sorozatgyilkos-történet, amely nem csak Demi karrierjét emelte ki a süllyesztőből, de egy másik kilencvenes évekbeli ikonét, Kevin Costnerét is. A folytatás is biztató, egy gyémántrablós krimi Michael Caine oldalán (Flawless), amit pár napja ünnepelt a spanyol közönség, ez a film zárta ugyanis a San Sebastian-i filmfesztivált. (itt meg lehet nézni a sajtótájékoztatót, sajnos csak spanyolul, és a hivatalos fotózást is, ami elég jól visszaadja a sztárlázban égő fesztiválok hangulatát)


Forrás: [origo]