Kaszás emlékére virrasztanak a Nemzetiben

Vágólapra másolva!
Közös virrasztást szerveznek a Nemzeti Színházban Kaszás Attila emlékére. Jövő pénteken este 6 órától a közönség és színészek együtt virraszthatnak majd a napokban elhunyt színművészre emlékezve.
Vágólapra másolva!

Kaszás Attila emlékezetes szerepeit megörökítő filmrészleteket is lejátszanak majd azon a közös virrasztáson, amelyet a Nemzeti Színházban fognak megtartani a színész emlékére - jelentette be szombaton Jordán Tamás. A Nemzeti Színház főigazgatója elmondta, hogy már elkezdték szervezni azt a pénteki megemlékezést, amelyen az elhunyt pályatársukra emlékező színészekkel a közönség is együtt virraszthat.

"Mindent megteszünk azért, hogy méltóképpen történjen ez a dolog" - mondta hozzá Jordán. A színházigazgató tájékoztatása szerint a virrasztásra péntek este 8 órától szombat reggel 6-ig bárki eljöhet, aki "egy gyertyával vagy egy szál virággal le akarja róni kegyeletét, illetve aki a színészekkel együtt közösen akar emlékezni Kaszás Attilára. Horváth Orsolya, a Nemzeti Színház PR-vezetője azt is elmondta, hogy az intézmény előcsarnokában már kialakítottak egy emlékhelyet, ahol a közönség leróhatja kegyeletét a színész emléke előtt.

Jordán Tamás elmondása szerint egyébként még folynak a tanácskozások a családdal arról, hogy hol legyen a temetés, ugyanis Kaszás Attila Szlovákiában született. "Attila a Vígszínházban játszott a legtöbbet. Azt gondolom, hogy a Vígszínház és a Nemzeti Színház közös halottja lesz" - tette hozzá a főigazgató.

"Az én igazgatásom alatt az első bemutató a Holdbéli csónakos volt, melynek főszerepét Kaszás Attila játszotta, az előadás százszor ment a Nemzeti Színházban" - jegyezte meg Jordán. A színházigazgató kérdésre válaszolva elmondta, hogy bár kegyetlennek és ridegnek tűnik, de beugró színészekkel játsszák tovább a Nemzeti Színházban azt az öt darabot, amelyben Kaszás Attila szerepelt.

Kaszás Attila színművész hétfőn a Nemzeti Színházban, előadás előtt lett rosszul, a kórházban agyvérzést állapítottak meg és pénteken este elhunyt, 47 évet élt.