Vágólapra másolva!
Azok számára, akik nyáron sem csak a szuperhősök kedvéért járnak moziba vagy tékába, összeállítottuk filmajánlónkat a szezon "kicsi" filmjeiből, amelyek miatt érdemes lesz néha beiktatni egy-egy kétórás szünetet a strandolásba. Nem kell félni, listánkban alig akad egy-két nehezebben fogyasztható darab, Norah Jones romantikus kalandjai, Wes Anderson indiai kiruccanása vagy a Hanukamentő szuperzsidó küldetése könnyed felfrissülést jelent majd 40 fokos kánikulában is. (A mozi- és DVD-bemutatók időpontjai csak tervezettek, még változhatnak.)
Vágólapra másolva!

Utazás Dardzsilingbe / The Darjeeling Limited
Rendező: Wes Anderson
Főszereplők: Adrien Brody, Jason Schwartzman, Owen Wilson
DVD-megjelenés: június 11.


Wes Anderson (Okostojás, Tenenbaum, a háziátok) legújabb filmje a mozikat kikerülve egyből a kölcsönzők polcaira érkezik, de szerencsére a színpompás indiai vonattúra kisképernyőn is jól fog mutatni. A rendező jól ismert cinkosai (Wilson, Schwarztman) mellett Adrien Brody csatlakozik a csapathoz, hogy a három elhidegült fivér együtt indulhasson egymás felfedezésére a meseszerű expresszben összezárva. A DVD-n a Schwartzman figurájának előtörténetét magyarázó, pucér Natalie Portmant is felvonultató Hotel Chevalier kisfilm is rajta van - ezt még a nagyfilm előtt nézd meg!

Korábban: Natalie Portman pucérabb, mint valaha, Velence: Mindjárt kiugrok a bőrömből, A bajszos, a napszemüveges és a bevert fejű

+ + +

A tűz martaléka / Things We Lost in the Fire
Rendező: Susanne Bier
Főszereplők: Halle Berry, Benicio Del Toro, David Duchovny
DVD-megjelenés: június 11.


A dánok sztárrendezője, Susanne Bier (Hogy szeretsz?, Testvéred feleségét...) Hollywoodba ment kipróbálni magát. Természetesen maradt a párkapcsolati drámánál, csak ezúttal olyan sztárokat állított csatasorba, mint a gyászoló feleséget játszó Halle Berry (az elhunyt férj David Duchovny), aki szárnya alá veszi férje legjobb, drogfüggőségéből kilábalni próbáló barátját, akit a csodás Benicio Del Toro alakít. A történet folytatását nem túl nehéz kikövetkeztetni, de ez mit sem ront az élvezeten, amit a remek színészi alakítások nyújtanak.

Korábban: Halle Berry a férjét siratja

+ + +

Egyszer / Once
Rendező:
John Carney
Főszereplők: Glen Hansard, Markéta Irglová
Mozibemutató: június 12.


Ez volt az a zenés ír filmecske az idei Oscar-díjkiosztón, amely mesébe illő módon beelőzte a hollywoodi produkciókat, és megszerezte a legjobb betétdalnak járó aranyszobrot. Az ír utcazenész és a cseh bevándorló lány alkotói és emberi egymásra találását dalokon keresztül elmesélő film érdekessége, hogy Hansard és Irglová az életben is alkotótársak, és a forgatás végére élettársak is lettek.

Korábban: London: musicalek kicsit másképp

+ + +

My Blueberry Nights
Rendező: Wong Kar-wai
Főszereplők: Norah Jones, Jude Law
Mozibemutató: június 19.


A hongkongi mester első angol nyelvű filmje talán kevésbé fajsúlyos korábbi munkáinál, viszont hangulata tökéletesen passzol egy elmerengős nyári éjszakához (vigyázat, utána képesek leszünk az egész várost bejárni egy vaníliafagyis áfonyás pite reményében). A szépségesen fényképezett, babaarcú Norah Jones elindul, hogy kalandozzon egyet az USA-ban és rájöjjön, hogy mégiscsak egy bizonyos kis New York-i kávézóban a helye.

Korábban: Jude Law szerelmes éjszakái egyre rövidebbek, Cannes: Intim pillanatok Jude Law-val, Cannes: Elveszett jelentőség