Fasizmusdemonstráció meztelen rockerrel

Vágólapra másolva!
A Filmszemle meglepetéssikere végre a mozikban, mellé kapunk menekülő Shia LaBeoufot, diktatúrát demonstráló német tanárt, meztelenül gyakorló dobost és négy Ulrich Seidl-alkotást, mielőtt még túl jó lenne nekünk.
Vágólapra másolva!

A nyomozó - 2008

Miről szól? Malkáv Tibor antiszociális kórboncnoknak nagy összeget kínálnak egy ember meggyilkolásáért. Mivel rákos édesanyja megmentéséhez sok pénzre van szüksége, elfogadja az ajánlatot.

Ki a rendező? A nemrég végzett Gigor Attilának ez az első nagyjátékfilmje, de kisfilmjei (Ember a tükörben, Rossz helyen szálltunk le) már láthatók voltak itt-ott.

Kik a szereplők? Malkávot Anger Zsolt (Nekem lámpást..., Üvegfal) formálja meg, a kiszemelt áldozat Terhes Sándor (Citromfej), felesége Tóth Ildikó (Jadviga párnája, Rokonok), Malkáv reménybeli barátnője Rezes Judit (Szezon).

Kinek ajánljuk? Annak, aki a Sírhant művek-et, a jó humort és a hullákat szereti.

Mit mondunk még a filmről? A Szemle idei elsőfilmes mezőnyében nagy a tolongás, és a filmek műfaji sokszínűsége miatt nem is lesz könnyű kijelölni egy győztest. De A nyomozó akkor is kiemelkedik, egyszerűen azért, mert eredeti. Legalábbis magyar viszonylatban. Olvasd el kritikánkat a filmről!

Mit mond az alkotó a filmről? Gigor Attila több rövidfilm után idén debütált a szemlén első nagyjátékfilmjével, A nyomozó-val. Fekete humorral átitatott krimijével mindjárt haza is vitt öt díjat, köztük a legjobb zsánerfilm díját és a legjobb forgatókönyvért járó elismerést. A fiatal rendezőt A nyomozó szombati vetítése után főleg a forgatókönyvírás rejtelmeiről faggattuk, de megtudtuk tőle azt is, hogyan talált rá két főszereplőjére, Anger Zsoltra és Rezes Juditra, hogy miért borzasztó rendezni és hogy melyik filmen sírja el magát, amikor csak megnézi. Olvasd el interjúnkat a rendezővel!