Jennifer Lopez hátsója, Gryllus Dorka parája

Vágólapra másolva!
Freddy Krueger visszatér, Gryllus Dorka szomszédjából eltűnnek a gyerekek, Jennifer Lopez végre anya akar lenni, Owen Wilson egy kutya helyett beszél, a régi játékok akcióznak a padláson, egy kontár filmkritikusnak adja ki magát a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Rémálom az Elm utcában / A Nightmare on Elm Street - 2010

Miről szól? Miután egy tizenéves fiú elvágja a saját torkát egy kávézóban, vele egykorú barátai rájönnek, hogy őket is fenyegeti ugyanaz a veszély: álmukban megölheti őket Freddy Krueger.

Ki a rendező? Wes Craven 1984-ben indult Rémálom-sorozatát most Samuel Bayer videokliprendező (Green Day: Jesus of Suburbia, David Bowie: The Heart's Filthy Lesson) indította újra.

Kik a szereplők? A jó megjelenésű srácok és lányok közt megtaláljuk Kyle Gallnert (Kísértetjárás Connecticutban), Katie Cassidyt (Melrose Place), Rooney Marát (Youth in Revolt) és Thomas Dekkert (Terminátor - Sarah Connor krónikái) is. Freddyt Jackie Earle Haley (Apró titkok, Watchmen) alakítja.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szerint még huszadszor is izgi, ha ráordítanak az emberre, hogy "bú!".

Mit mondunk még a filmről? Az új Rémálom az Elm utcában ovis módszerrel ijesztget és esztétikusan nyírja ki a modellfejű tiniket. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Látogatás - 2010

Miről szól? Sonja és Thomas tóparti házába vendégek érkeznek húsvét hétvégére: Eva és Heinrich, Thomas két régi barátja. Kikapcsolódásukat hamarosan nyugtalanító hír zavarja meg: eltűntek a szomszéd kisgyerekei.

Ki a rendező? A Der Kameramörder című krimiregényen alapuló thriller Pejó Róbert második nagyjátékfilmje a 2004-es Dallas Pashamende után.

Kik a szereplők? Sonját Gryllus Dorka alakítja, szerelmét, Thomast a grúz Merab Ninidze játssza. Evát Ursina Lardi formálja meg, akit A fehér szalag-ban is láthattunk, Heinrichet pedig Andreas Lust játssza, aki a rendőr volt a Revans-ban.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik az olyan thrillereket szeretik, amiken kényelmesen lehet szunyókálni.

Mit mondunk még a filmről? Olvasd el forgatási riportunkat és minikritikánkat a filmről!

* * *


A padláson / Na pude aneb Kdo má dneska narozeniny? - 2009

Miről szól? A padláson lakó leselejtezett játékok szembeszállnak a gonosz bronz mellszoborral, aki ellopta a barátjukat.

Ki a rendező? Az animációsfilm-rendező Jirí Barta, aki A hamelni patkányfogó-ból horroranimációt csinált.

Kik a szereplők? Gyurmából és egyebekből készült bábuk.

Kinek ajánljuk? Kicsiknek (bár felbukkannak ijesztő figurák is) és a cseh animációs filmek után nosztalgiázni vágyó felnőtteknek.

Mit mondunk még a filmről? Olvasd el titanicos kritikánkat a filmről!

* * *

Ilyen a formám / The Back up-Plan - 2010

Miről szól? Zoe egyedülálló nő, aki elszánta rá magát, hogy spermadonor segítségével egyedülálló anyukává válik. Azonban rögtön a sikeres beavatkozás után megismerkedik Stannel, aki talán maga a nagy Ő.

Ki a rendező? Alan Poul, akinek eddig csak tévés munkái voltak, rendezett többek közt Sírhant művek- és Róma-epizódokat.

Kik a szereplők? Zoét Jennifer Lopez alakítja, aki a 2005-ös, iszonyú Anyád napja után most először próbálkozik ismét a romantikus komédia műfajával. Stant az ausztrál Alex O'Loughlin játssza, aki a Vakító fehérség-ből lehet ismerős.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretnék látni Alex O'Loughlin meztelen felsőtestét, és nem érik be ezzel a fotóval.

* * *

Marmaduke - A kutyakomédia / Marmaduke - 2010

Miről szól? Marmaduke egy (beszélő) dán dog, akinek a gazdái Kaliforniába költöznek. A kutyus új lakóhelyén összebarátkozik néhány jó fej kutyával, de egy szemrevaló skót juhász lány is megtetszik neki.

Ki a rendező? Tom Dey, aki az Anyám nyakán-t is csinálta.

Kik a szereplők? Számítógépes animációs segítségével beszélő, táncoló és szörföző kutyák, megfejelve egy macskával. Az eredetiben Marmaduke Owen Wilson hangján szólal meg, ami nem volt túl okos lépés a karrierjét helyrebillenteni próbáló sztártól.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szerint vicces, ha egy kutya nekifutásból felökleli William H. Macyt, egymás után többször is.

* * *

Egy másik ember / Un autre homme - 2008

Miről szól? Francois elmegy egy kis laphoz filmkritikusnak, de mivel nem tud írni, cikkeit egy másik lapból lopja. Sajtóvetítésekre járva összeismerkedik Rosával, aki egy neves lapnak dolgozó kritikus, és viszonyt kezd vele annak ellenére, hogy komoly barátnője van.

Ki a rendező? A svájci Lionel Baier, aki már rendezett két nagyjátékfilmet, de egyiket se mutatták be nálunk.

Kik a szereplők? Francois-t a számunkra ismeretlen, svájci Robin Harsch alakítja, Rosát Natacha Koutchoumov játssza, aki esetleg ismerős lehet a Csak semmi pánik! című svájci tévéfilmből.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a fekete-fehér, döglött rókás filmeket.

* * *

A Művész moziban a fentieken kívül még két filmből tartanak vetítést naponta egyszer: A beszélő titkai (előzetes) című francia drámából, amely három emberről szól, akiknek a sorsa egy börtönben keresztezi egymást és A vidéki tanító című cseh filmből, amely egy vidékre költöző, homoszexualitását titkoló tanár történetét meséli el.