Bemutatkozott Blake Lively dekoltázsa és a náci Hugo Weaving

Vágólapra másolva!
A tegnap befejeződött, négynapos Comic-Conra idén is kivonult Hollywoodnak az a fele, amely a képregény-rajongókat megcélzó filmek gyártásával foglalkozik. A Tron: örökség, A Karib-tenger kalózai 4 és a Machete San Diegóban debütált előzetesét már mutattuk, az összes többi érdekesség alább következik.
Vágólapra másolva!

A legérdekesebb filmes esemény a Comic-Conon valószínűleg az volt, hogy Edgar Wright Scott Pilgrim vs. the World-jét (hazai premier: december 30.) teljes egészében levetítették. Az első reakciók alapján úgy tűnik, a kritikusok nem elég gyerekesek ahhoz, hogy igazán élvezni tudják a Michael Cera főszereplésével készült képregény-adaptációt. Anne Thompson azt írja, hogy a "musicalek és akciófilmek felépítését ötvöző" film egészen egyedi, de ez nem jelenti azt, hogy megérintette volna: "a főleg fiatalokból álló közönség sokkal kedvezőbben reagált a filmre, mint én, ugyanakkor nem is én vagyok a célcsoport, és a videojátékos utalások se hatottak meg".

A Scott Pilgrim vs. the World előzetese

A Variety kritikusa már írása leadjében határozottan állást foglal: "a huszonöt év felettiek valószínűleg olyan fárasztónak találják majd Edgar Wright kultképregény-adaptációját, mintha egy túlfűtött főiskolásokkal telezsúfolt bulin kellene bébiszittert játszaniuk". Szemben a kritikusokkal, a rajongók lelkesek voltak, az alkotók pedig külön örülhettek annak, hogy a film alapjául szolgáló hatrészes képregénysorozat ötödik része Eisner-díjat kapott a találkozón a humoros kiadványok kategóriájában.

Természetesen a Marvel is felvonult most készülő képregényfilmjeivel. Az Amerika kapitány-ból (bemutató: 2011 július) és a Thor-ból (bemutató: 2011 május) is vetítettek előzetest (ezeket sajna még senki se töltötte fel a netre), utóbbiról a Slashfilm bloggere azt írta, hogy a 3D rondább benne még Az utolsó léghajlító-nál is. Erről az eseményről itt olvasható angol nyelvű összefoglaló, mi csak annyit emelnénk ki, hogy az Amerika kapitány főgonoszát, a Vörös koponya nevű náci szuperkatonát alakító Hugo Weaving elárulta, hogy Werner Herzog hangfelvételeit hallgatta, és onnan koppintotta le figurája beszédmódját.

Forrás: AFP
Robert Downey Jr., Clark Gregg és Scarlett Johansson a Comic-Conon

A Thoros-Amerika kapitányos közönségtalálkozó végén meglepetésképpen felvonultak a The Avengers (bemutató: 2012 május) alkotói és főszereplői is: jelen volt Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Jeremy Renner és nem utolsósorban Mark Ruffalo is, aki az új Hulk lesz Edward Norton helyett. Joss Whedon rendező furcsa módon azzal köszöntötte a közönséget, hogy "úgyis el fogom szúrni". Anne Thompson szerint nem csak a rendező, hanem Ruffalo is feszengett a színpadon.

Forrás: AFP
Mark Ruffalo a Comic-Conon

Valószínűleg az összes közül a Zöld darázs (The Green Hornet, hazai premier: 2011 január) közönségtalálkozója lehetett a legviccesebb, ahol Michel Gondry rendező és Seth Rogen főszereplő válaszolgatott a közönség kérdéseire. Rogen - aki a forgatókönyv társírója volt - például elmondta, hogy az írás és a színészkedés közt az a különbség, hogy "az írás klassz, mert nem kell hozzá borotválkozni és lefogyni", aztán hozzátette, hogy "ha valami jól van megírva, azt nehéz tagadni, a jó színészi játékot könnyebb semmibe venni". Gondry, akinek ez az első stúdiófilmje, megjegyezte, hogy a nagyobb költségvetés annyiban jelent számára változást, hogy most egy kicsit jobban tekintetbe veszi a közönséget, mint a korábbi filmjeinél (Egy makulátlan elme örök ragyogása, Az álom tudománya).

Forrás: AFP
Ryan Reynolds és Blake Lively a Comic-Conon

A Ryan Reynolds főszereplésével készülő Green Lantern (bemutató: 2011 június) közönségtalálkozójának minden jel szerint a női főszerepet alakító Blake Lively dekoltázsa volt a legizgalmasabb pontja, a Daniel Craig-féle, most forgó Cowboys & Aliens-ből (bemutató: 2011 július) pedig még csak egy fotót mutattak az alkotók. Levetítették még a Nicolas Cage-es, 3D-s Drive Angry kétperces előzetesét is, amiből egy félperces verziót már a netre is kitettek.

Forrás: [origo]
Daniel Craig a Cowboys & Aliens című filmben

A Hobbit-ból kiszállt Guillermo del Toro is részt vett az eseményen, aki különféle, produceri irányítása alatt megvalósuló projekteket népszerűsített: a Don't Be Afraid of the Dark című horrort, amiben Guy Pearce és Katie Holmes játssza a főszerepet, és a Disneyland elvarázsolt kastélyán alapuló filmet, ami állítólag sokkal izgibb lesz, mint a 2003-as, Eddie Murphyvel készült verzió. Kiderült, hogy egy animációs Pinoccio-filmet is szeretne csinálni, amihez Nick Cave írná a zenét, és azt is elárulta, hogy a következő rendezése egy horrorfilm lesz, de erről egyelőre nem mondott többet.