Brosnant utálják, Cruise viszont még menő

Vágólapra másolva!
A kánikulában óvatosan adagolják a filmeket a forgalmazók, erre a hétre csak két film - és velük négy sztár - jut. Választható az izgis nyomozás Ewan McGregorral és Pierce Brosnannal, vagy ha a forróságban még ez is túl megerőltető, akkor az akciózás Cameron Diazzal és Tom Cruise-zal.
Vágólapra másolva!

Szellemíró / The Ghost Writer - 2010

Miről szól? Egy bértollnokot felkérnek, hogy írja meg a brit miniszterelnök memoárját. Az író be is költözik a politikus villájába, hogy együtt dolgozzanak a könyvön, de nem hagyja nyugodni a tény, hogy elődje, akinek a helyére lépett, gyanús körülmények közt elhunyt.

Ki a rendező? Roman Polanski végre leszámolt az érzelgősséggel (A zongorista, Twist Olivér), és visszatért ahhoz, amiben király: a thriller műfajához.

Kik a szereplők? Az írót Ewan McGregor alakítja, a miniszterelnök Pierce Brosnan játssza. A politikus felesége Olivia Williams (Okostojás), PR-osa Kim Cattrall (Szex és New York).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a jó tempójú, okos krimiket, amik nincsenek hollywoodi módra túltupírozva.

* * *

Kéjjel-nappal / Knight and Day - 2010

Miről szól? June szeretne hazajutni a nővére esküvőjére, de a reptéren összeismerkedik egy Roy nevű vonzó pasival, aki aztán a repülőn az ő kivételével mindenkit kinyír. Ezután June kicsit elveszíti a fonalat, de a titokzatos, veszélyes idegen újra felbukkan az életében.

Ki a rendező? Meglepő módon az Észvesztő és A nyughatatlan rendezője, James Mangold vállalta ezt az iparosfeladatot.

Kik a szereplők? June-t Cameron Diaz, Roy-t Tom Cruise alakítja. Peter Sarsgaard (Egy lányról) és Viola Davis (Kétely) CIA-ügynököt játszik, Paul Dano (A család kicsi kincse) pedig egy ifjú feltalálót formál meg, aki értékesebb, mint amilyennek látszik.

Kinek ajánljuk? Ha a mozilátogatás elsődleges célja a hűsölés, ideális választás ez a film, de előre szólunk, hogy kicsit hosszúra nyúlik a móka. És külön ajánljuk azoknak, akiket megnyugvással tölt el a tény, hogy bizony még Cruise és Diaz isteni teste sem tud ellenállni az idő vasfogának.