Bekómázott Liam Neeson és egy nagyszájú nyúl - premierek

Vágólapra másolva!
Visszatér a szellemmaszkos gyilkos, Belgrádban Porschés ámokfutó garázdálkodik, Liam Neeson elveszíti saját magát, Julianne Moore és Annette Bening szerelme válságba kerül, Stellan Skarsgardot hívja az alvilág, a húsvéti nyuszi nem tud viselkedni, Kerekes Vica csintalankodik Budapesten.
Vágólapra másolva!

Sikoly 4 / Scream 4 - 2011

Miről szól? Tíz év elteltével Sidney és a szellemmaszkos gyilkos is visszatér a kisvárosba, ahol minden elkezdődött.

Ki a rendező? Tizenegy év kihagyás után Wes Craven folytatja ott, ahol abbahagyta.

Kik a szereplők? Sidney szerepében Neve Campbell tér vissza, és viszontlátjuk Courtney Coxot és David Arquette-et is. Az új generációt többek köztó Emma Roberts (Nancy Drew), Hayden Panettiere (Hősök) és Rory Culkin (San Fernando völgye) képviseli.

Kinek ajánljuk? Feltesszük, hogy azoknak igazán érdekes, akik az első hármat imádták.

Mit mondunk még a filmről? A Sikoly 4 olyankor a legszórakoztatóbb, amikor a paródia határait súrolja, és olyankor a legrémisztőbb, amikor Courteney Coxot premier plánban mutogatja. Mellesleg szakadatlanul fröcsög a vér, Wes Craven, mint egy pajkos nagypapa, jóízűen és otthonosan játszadozik a sorozat és a tinihorror szabályaival, és néhol kisebb műfaji kurzusokat is beiktat. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Hajszál híján úriember / En ganske snill mann - 2010

Miről szól? Ulrik jó néhány év után most szabadult a börtönből. Szeretne normális életet élni, de nem nagyon tudja, hogy kell, és egykori gengsztertársai is visszavárják.

Ki a rendező? A norvég Hans Petter Moland, aki A legtöbb ember Kínában él-t és az Abszolút nulla fok-ot is csinálta.

Kik a szereplők? Ulrikot Stellan Skarsgard (Good Will Hunting, A Karib-tenger kalózai) alakítja, a gengszterfőnököt Bjorn Floberg (Dalok a konyhából) játssza.

Kinek ajánljuk? Ha bejön az Aki Kaurismaki-filmek keserédes hangulata, valószínűleg ez is tetszeni fog.

Mit mond a főszereplő a filmről? Stellan Skarsgard egészen fiatalon lett sztár hazájában, Svédországban, aztán irigylésre méltó nemzetközi karriert futott be, ami Lars von Triertől Szabó Istvánon keresztül egészen A Karib-tenger kalózai-filmekig tart. A Hajszál híján úriember című film hazai bemutatója alkalmából telefonon beszélgettünk a színésszel, aki Von Triert, David Finchert és Kenyeres Bálintot is csodálatos embernek tartja, nagyon jó borjúpörköltet tud főzni, és nincs nagy véleménnyel a jelenlegi magyar kormányról. Olvasd el interjúnkat!

* * *

A belgrádi fantom / The Belgrade Phantom - 2009

Miről szól? 1979-ben vagyunk Belgrádban. Egy titokzatos fickó éjszakánként egy lopott, fehér Porschén száguldozik az utcákon, kihívva maga ellen a rendőrséget.

Ki a rendező? A szerb-magyar-bolgár akciófilmet Jovan B. Todorovic jegyzi, aki eddig dokumentumfilmeket rendezett.

Kik a szereplők? Az autós fantomot Milutin Milosevic alakítja, magyar szereplők nincsenek, viszont Nagy András (Szép napok, Bibliotheque Pascal) fényképezte a filmet.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik kíváncsiak rá, milyen egy dokumentumfilmes stílusban megcsinált kelet-európai akciófilm.

* * *

A gyerekek jól vannak / The Kids Are All Right - 2010

Miről szól? Jules és Nic leszbikus pár két tizenéves gyerekkel, Jonival és Laserrel. A gyerekek úgy döntenek, megkeresik biológiai apjukat, és a pasi felbukkanása felborítja a család törékeny egyensúlyát.

Ki a rendező? Lisa Cholodenko, aki a Laurel Canyon-t és az Ösztönember-t csinálta korábban.

Kik a szereplők? A két anya Julianne Moore és Annette Bening, a két gyereket Mia Wasikowska (Alice Csodaországban) és Josh Hutcherson (Híd Terabithia földjére) játssza, az apa a most különösen szimpatikus Mark Ruffalo (A Zodiákus, Viharsziget).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik a 21. századi család jellemző problémáival könnyed és szórakoztató csomagolásban szeretnének szembesülni.

* * *

Hopp

Miről szól? A rangidős húsvéti nyuszi a megörökölt szakmája helyett inkább rocksztárként szeretne befutni. Egy Fred nevű fickó véletlenül elüti, ezért kénytelen hazavinni magával, pedig cseppet se nyűgözi le a nagyszájú nyúl.

Ki a rendező? Tim Hill, aki igen járatos az aranyos animált lények és az emberek társításában, mert a Garfield 2-t és az Alvin és a mókusok-at is ő csinálta.

Kik a szereplők? Fredet James Marsden (X-Men-filmek, Bűbáj) alakítja, a főszereplőt rajzolták.

Kinek ajánljuk? Máris húsvéti hangulatban pörgő ovisoknak és kisiskolásoknak.

* * *

Ismeretlen férfi / Unknown - 2011

Miről szól? Dr. Martin Harris a feleségével Berlinbe érkezik, hogy előadjon egy konferencián, azonban autóbalesetet szenved. Kómába esik, amiből arra tér magához, hogy egy másik férfi ellopta az identitását, és a felesége sem ismeri meg.

Ki a rendező? Jaume Collet-Sera, aki a Viasztestek és Az árva című horrorfilmeket is csinálta.

Kik a szereplők? Harrist Liam Neeson alakítja, a felesége January Jones (Mad Men). A taxis, akinek az autójában ülve balesetet szenved, Diane Kruger (Becstelen brigantyk).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik egy sima, hatásos thrillerre vágynak.

* * *

Ki/Be Tawaret - 2010

Miről szól? Hát, ezt már nem igazán tudnánk megmondani (a filmet eredetileg ugyanis a tavalyi Szemlén mutatták be), de volt benne hangsúlyos Budapest, valami szerelemféleség, meg víziló is, az biztos.

Ki a rendező? Molnár György (Anna filmje), aki főképp tévéfilmeket rendez.

Kik a szereplők? Kerekes Vica (itt sokkal jobb, mint a Szuperbojz-ban), Schlanger András (Centrál Színház) és Ötvös András játssza a három főszerepet.

Kinek ajánljuk? Karafiáth Orsolya rajongóinak, mert a forgatókönyv az ő írásain alapul.