Hatvanhat éves korában elhunyt Marie-France Pisier francia színésznő. Pisier-t a délkelet-franciaországi Var megyei Saint-Cyr-sur-Merben érte a halál vasárnapra virradóra - közölte a település polgármesteri hivatala. A színésznőt a nyaralója úszómedencéjében találták holtan, a halál körülményei egyelőre nem ismertek. A touloni ügyészség vizsgálatot indított a halál okának tisztázására, de közölte, hogy idegenkezűség esete nem áll fenn.

Forrás: [origo]
Antoine és Colette | Jean-Pierre Léaud és Marie-France Pisier

Marie-France Pisier-t Francois Truffaut fedezte fel, amikor 1961-ben ráosztotta Antoine Doinel első szerelmének szerepét A húszévesek szerelme című szkeccsfilm Antoine és Colette című epizódjában. Ezt a figurát még kétszer eljátszotta: 1968-ban a Lopott csókok-ban, majd 1979-ben A menekülő szerelem című filmben.

Forrás: [origo]
Unokafivér, unokanővér | Marie-France Pisier

1968-ban Alise-t játszotta a Tajtékos napok című Boris Vian-regény filmváltozatában, a hetvenes években Alain Robbe-Grillet, Luis Bunuel, Jacques Rivette (Céline és Julie csónakázik) és André Téchiné alkotásaiban tűnt fel. Ez utóbbi rendező filmjeiben kétszer is megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó francia César-díjat, a Franciaországi emlékek és a Barocco című filmekben nyújtott alakításáért.

Forrás: [origo]
A Brontë nővérek | Isabelle Huppert, Isabelle Adjani és Marie-France Pisier

Az Unokafivér, unokanővér című alkotása az Egyesült Államokban is nagy sikert aratott, megnyitva előtte az utat, hogy Hollywoodban is kipróbálja magát, de játszott Jean-Paul Belmondo partnereként az Ászok ásza (1982) című, illetve A kockázat ára című francia kalandfilmekben is.

Forrás: [origo]
Dans Paris | Marie-France Pisier és Romain Duris

A kilencvenes években ritkábban volt látható a vásznon, de ekkor született egyik emlékezetes alakítása a Marion című filmdrámában (1996). A kék hangjegy (1991) című filmdrámában George Sand tizenkilencedik századi írónőt alakította. 2006-ban a Dans Paris című nagyszerű filmben Romain Duris és Louis Garrel édesanyját játszotta, utolsó filmje az Il reste du jambon? című 2010-es romantikus komédia volt.