Brad Pitt és Mel Gibson új filmjét is hiába várjuk

2011.06.15. 11:52

Mégsem mutatják be a magyar mozikban a Brad Pitt főszereplésével készült Az élet fája (kritikánk) című filmet - közölte a film magyarországi forgalmazója, a Fórum Hungary. Az idei cannes-i filmfesztiválon Arany Pálma-díjjal kitüntetett alkotás hazai premierje augusztus 25-re volt kitűzve, és a fesztivál után még az is felmerült, hogy akár egy korábbi időpontra kerülhet a bemutató (a filmet Amerikában május 27-e óta vetítik), de a forgalmazó végül úgy döntött, hogy egyáltalán nem viszi mozikba a filmet.

Forrás: Fórum Hungary
Brad Pitt (középen) Az élet fája című filmben

"A jogtulajdonossal közösen összevetettük a bemutatás költségeit a lehetséges bevétellel, és úgy döntöttünk, ezt a filmet kereskedelmileg kockázatos lenne Magyarországon bemutatni" - indokolta a döntést az [origo] kérdésére Farkas Sándor, a Fórum Hungary ügyvezető-igazgatója.

Az 1994-es Egy kis szívesség óta Brad Pitt összes filmje kapott magyar mozibemutatót, és az 1999-es Rosetta óta Az élet fája lesz az első Arany Pálma-díjas film, amelyik nem kerül a magyar mozikba.

Forrás: Fórum Hungary
Mel Gibson a The Beaver című filmben

A korábbi tervek szerint szintén augusztusban hozta volna a Fórum Hungary a Mel Gibson lehetséges visszatéréseként emlegetett The Beaver (kritikánk) című alkotást, de a mostani állás szerint ezt a filmet is hiába várjuk a magyar mozikba.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy mikor jelenik meg DVD-n Az élet fája és The Beaver.