Sundance: Bradley Cooper lop, Robert De Niro csal

Vágólapra másolva!
A Sundance versenyprogramjából múlt héten kigyűjtöttük a már előre izgalmasnak tűnő filmeket, most pedig megtesszük ugyanezt a fesztivál Premieres nevű, főleg ismert neveket felvonultató szekciójával is. A szekció teljes programja itt található.
Vágólapra másolva!

2 Days in New York

Forrás: Playlist

Julie Delpy megcsinálta a fergeteges 2 nap Párizsban folytatását, amiben még több vicces neurózist kapunk. A rendezőnő figurája, Marion már szakított az Adam Goldberg által megformált Jackkel, de van egy közös gyerekük, akivel a nő New Yorkban él. Új pasija (Chris Rock), látogatóba érkező szülei (akiket ismét Delpy szülei formálnak meg) és közelgő fotókiállítása ismét robbanásponthoz közeli helyzetet idéznek elő.

* * *

Arbitrage

Forrás: Playlist

Nicholas Jarecki filmjében Richard Gere egy pénzügyi machinátort alakít, aki próbálja mindenét pénzzé tenni, mielőtt lelepleződnének a csalásai, de végzetes hibát követ el, ami arra kényszeríti, hogy egészen valószínűtlen helyről kérjen segítséget. A filmben Susan Sarandon és Tim Roth is szerepel.

* * *

Bachelorette

Forrás: Playlist

Leslye Headland Kirsten Dunst főszereplésével készült filmjének a sztorija kissé hasonlít a Koszorúslányok-éra: négy egykori gimnáziumi barátnő közül a legkevésbé népszerű hozzámenni készül egy menő pasihoz, és felkéri a három másikat, hogy legyenek a koszorúslányai. A szituáció felszínre hozza az egykori sérelmeket és rendezetlen konfliktusokat.

* * *

Lay the Favorite

Forrás: Playlist

Stephen Frears (Pop, csajok, satöbbi) új filmje egy fiatal nőről (Rebecca Hall) szól, aki Las Vegasban összeismerkedik ötvenes férfiak egy csoportjával - köztük Bruce Willisszel -, akik kidolgoztak egy tuti módszert arra, hogyan nyerjenek sportfogadásokat. A filmben Catherine Zeta-Jones és Vince Vaughn is szerepel.

* * *

Liberal Arts

Forrás: Playlist

Az Így jártam anyátokkal Tedjeként ismert Josh Radnor (Happythankyoumoreplease) második rendezésében ismét saját maga alakítja a főszerepet, egy harmincas férfit, aki ellátogat a főiskolára, ahova járt, és ott beleszeret egy tizenkilenc éves diáklányba. Utóbbit a Martha, Marcy, May, Marlene-ben idén feltűnt Elizabeth Olsen alakítja.

* * *

Red Hook Summer

Forrás: Playlist

Spike Lee visszatért Brooklynba, a Szemet szemért lepukkant, etnikai konfliktusoktól tüzelt helyszínére. A film egy atlantai srác egy nyarát meséli el, amit a brooklyni nagyapjával tölt, akivel most találkozik életében először. A film többé-kevésbé a Szemet szemért folytatása, legalábbis a rendező Mookie szerepében tér vissza.

* * *

Red Lights

Forrás: Playlist

Az Élve eltemetve rendezőjének új filmjében Sigourney Weaver egy pszichológust alakít, aki asszisztense (Cillian Murphy) segítségével paranormális jelenségeket tanulmányoz. Egy híres látnok (Robert De Niro) tevékenységével kezdenek foglalkozni, aki szerintük szemfényvesztő. Elizabeth Olsen ebben a filmben is szerepel.

* * *

The Words

Forrás: Playlist

Brian Klugman és Lee Sternthal első filmjében Bradley Cooper egy kezdő írót alakít, aki megtalálja egy másik író elveszett írásait, amiket sajátjaiként ad el, és egy csapásra irodalmi sztárrá válik. Aztán persze nagy árat kell fizetnie a csalásért. A filmben Jeremy Irons, Dennis Quaid, Olivia Wilde és Zoe Saldana is szerepel.