Ez a lány nem viccel

Vágólapra másolva!
A Merida, a bátorban végre megismerhetjük az első igazi Pixar-főhősnőt. Ha szeretnéd megtudni, milyen kalandokba keveredik a skót felföldön, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess a film premier előtti vetítésére az [origo] filmklubba.
Vágólapra másolva!

A Pixar idén előállt első női főhősével, Meridával, az öntudatos skót királykisasszonnyal, akinek nincs ínyére, hogy a szülei és a hagyomány határozza meg az életét, ezért fellázad. Meggondolatlansága viszont átkot hoz a családjára, és ezután minden ügyességét össze kell szednie, hogy rendbe hozza a dolgokat, és tényleg a saját maga urává válhasson.

Forrás: ecranlarge

A Merida, a bátor 3D-s animációval készült, viszont a középkorban játszódó sztori az alkotók szerint jobban hasonlít a klasszikus Andersen- és Grimm-mesékre, mint a korábbi Pixar-filmek. A kritikusok egy része hiányolta is a Pixarra jellemző újító szellemet és felnőtteknek szóló kikacsintásokat belőle, ugyanakkor sokan úgy vélték, hogy legfőbb ideje volt, hogy egy erős női figura is megjelenjen a Pixar világában. Ez volt egyben az első film a stúdió életében, amit női rendező - Brenda Chapman - csinált, ugyanakkor az igazsághoz tartozik, hogy őt menet közben lecserélték Mark Andrewsra.

Chapman egy interjúban elmesélte, hogy egyáltalán nem véletlen, hogy a történet Skóciában játszódik, ugyanis őt nagyon megragadta az skót tájnak az az ellentmondásossága, hogy tele van sziklákkal, ugyanakkor a párás levegő miatt mindent benő a moha és a sok egyéb növény. "Skócia számomra olyan, mint egy nő: a felszínen nagyon lágy, belül viszont kőkemény".

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Merida az íjászat terén jeleskedik.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt július 31-én kedden 20 órára a Cinema City Allee mozi 4-es termébe.

Abay-Nemes Zsuzsi, Antal Gábor, Avramucz Adrienn, Bámli Károly, Bárdy Gábor, Bíró Ágnes, Bíró Eszter, Bogácsi Csaba, Farkas Krisztina, Fekete Lara, Forstner Ákos, Gadányi Barbara, Gálfalvy Nóra, Gerhes László, Geszti Natália, Hidvégi Franciska, Hollósi Mónika, Jakubecz György, Jakus György, Kádár Lilla, Kokas Attila, Kovács György, Könczöl Zsuzsa, Krisch Enikő, Maertens Gábor, Márton Dániel, Medgyessy Zsófia, Melegh Éva Patrícia, Mészáros Kitti, Nagy Tünde, Nana Karina, Oszlánczi Csaba, Petrik Beáta, Pungor Helga, Réczei László, Reszler Gergely, Riz Róbert, Simon Ágnes, Stágel Orsolya, Szabó Péter, Szabó Zsuzsanna, Szalai Eszter, Takács Adrienn, Takó Zsolt, Tóth Ádám, Török Bálint, Tűzkő László, Varga Rita, Veisz Szilárd, Vezmár Albert

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!