Vágólapra másolva!
Ha szeretnéd megtudni, mi történik, amikor egy kissrác és egy bengáli tigris mintegy kétszáz napra kettesben marad a tengeren, játssz velünk, hogy premier előtt láthasd Ang Lee Pi élete című filmjét az [origo] filmklubban.
Vágólapra másolva!

Ang Lee-re nem mondhatjuk, hogy egysíkú rendező, csinált már olyan intim drámákat is, mint a Jégvihar vagy a Brokeback Mountain és olyan látványos filmeket is, mint a Tigris és sárkány vagy a Hulk. Yann Martel 2001-es, Pi élete című sikerregényének adaptációja valószínűleg inkább a második csoportba sorolható: a rendező rengeteg számítógépes trükkel, és most először 3D-ben dolgozott.

Forrás: InterCom
Forrás: InterCom

A film egy Pi nevű indiai fiúról szól (a rendező az újonc Suraj Sharmát választotta a szerepre), aki szüleivel és a családi állatkerttel együtt elindul Kanadába egy hajón, de útközben balesetet szenvednek, amit csak a fiú és néhány állat él túl. Pi egy mentőcsónakban találja magát egy tigrissel, egy hiénával, egy zebrával és egy orángutánnal, de a vadon törvényeinek megfelelően hamarosan kettesben marad a tigrissel, és a film java az ő több mint 200 napos, közös utazásukat meséli el.

Lee sokat küzdött, mire megvalósíthatta a 120 millió dollárba kerülő filmet, és saját bevallása szerint eddigi pályája során ez volt az egyetlen filmje, amelyiknél aggódott, hogy sosem fog elkészülni: "sokkal magasabb költségvetést kértünk, mint amire a gyártó számított, ezért ejteni akarták. Hiszen végül is egy filozófiai könyvről van szó, nem pedig Batmanről". A 3D-vel kapcsolatban megjegyzi, hogy nem fair összehasonlítani a 2D-vel, mert még új technika, és szerinte, ahogyan a rendezők egyre inkább rákapnak, ahogy fejlődik a 3D-s vetítés minősége, és ahogy csökkennek a 3D-s mozijegyárak, egyre elterjedtebb lesz.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Richard Parkernek hívják a tigrist, akivel Pi kénytelen együtt utazni a hajótörést követően.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt december 19-én szerdán 20 órára az Allee mozi 2-es termébe.

Andrics Mariann, Bakos Nóra, Barazsuly István, Beliczky Szilvia, Berecz-Fischer Petra, Beregi Péter, Borsowski Dávid, Botykai Zsolt, Czakó László, Csala Attila, Csesznák András, Csollák Dezső, Dicsa Annabella, Dienes Krisztián, Drobnyák Csilla, Farkas Tamás, Gárdonyi László, Gölles Fruzsina, Hajnal László, Hellinger Marcsi, Hinkel Hermina, Horváth József, Horváth Nóra, Horváth Zsolt, Husz Attila, Jenei Mónika, Jóna Dávid, Kajati Sándor, Kalászi András, Karlovich Balázs, Kelemen Gábor, Kislaki Petra, Kiss Nikolett, Kriglovics Noémi, Ládonyiné Tömör Berta, Marinov Tamara, Mayer Nikoletta, Méhész Ottó, Mézes Mónika, Mihály Krisztina, Nagy Anikó Krisztina, Nagy Anita, Német Tibor, Németh Anikó, Németh Orsolya, Novák Judit, Pénzes Johanna, Pichler Lívia, Pichlerné Reinitz Alíz, Pozsonyi István, Prondvai Erika, Rácz Renátó Márk, Resch Tibor, Ricza Andrea, Sándor Péter, Simó Attila, Solti Attila, Szalka Szabolcs, Szántó Judit, Szécsányi-Szabó Magdolna, Szegediné Kis Mariann, Szerdahelyi Csaba, Szőke Zsolt, Sztupák Márton, Szűcs Kálmán, Szűcs Mária, Teigler Péter, Trenka Kata, Tyutyunkov Mária, Vajas Krisztina, Varga Árpád, Vass Katalin, Vasvári István, Vég Erzsébet, Vitai Gabriella, Walczer Zoltán, Wieder Ferenc

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!