Richard Gere folyamatosan kamuzik

Vágólapra másolva!
Az év utolsó hétvégéjén választhatunk a daloló Hugh Jackman, a zűrös koszorúslányok, a cicákat bérbe adó japán lány, a nőnek öltöző svéd pilóta, a hazudozó Richard Gere és a két férfi közt vívódó Michelle Williams közt.
Vágólapra másolva!

A nyomorultak / Les Miserables - 2012

Rendező: Tom Hooper (A király beszéde)

Főszereplők: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway

Miről szól? Jean Valjean a börtönből szabadulva új életet kezd a 19. századi Franciaországban, azonban Javert felügyelő nem adja fel a reményt, hogy újból rács mögé juttatja a férfit.

Mit mondunk még a filmről? Teljesen érthetetlen, ki gondolta, hogy kasszasikert lehet csinálni egy olyan musicalből, amely egy sötét, bűnös korban, mocskos utcákon és szerencsétlen emberek között játszódik; ahol a szereplők minden második számban az élet kegyetlenségén és az őket sújtó sorscsapásokon keseregnek, és ahol akkor is minden reménytelennek látszik, ha véletlenül egy epizód nem fullad tragédiába. A nyomorultak leginkább egy operafilmre emlékeztet, így viszont csak a vájt fülűeknek és a musical megszállott rajongóinak lehet ínyére. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Bérelj cicát! / Rentaneko - 2012

Rendező: Naoko Ogigami (Rövidlátók)

Főszereplők: Mikako Ichikawa

Miről szól? Sayoko fiatal nő, akinek a magányát csak a macskái enyhítik, ezért úgy dönt, bérbe adja a kis állatokat, hogy mások is kapjanak a szeretetükből.

* * *

Lánybúcsú / Bachelorette - 2012

Rendező: Leslye Headland

Főszereplők: Kirsten Dunst, Lizzy Caplan, Isla Fisher, Rebel Wilson

Miről szól? Becky megkéri három egykori iskolatársát, hogy legyenek a koszorúslányai az esküvőjén. A törtető Regan, a szétesett Gena és a politoxikomán Katie persze egyáltalán nem megfelelők a feladatra.

* * *

Rúzs, reptér, satöbbi / Cockpit - 2012

Rendező: Marten Klingberg

Főszereplők: Jonas Karlsson, Marie Robertson

Miről szól? Vallénak tönkremegy a házassága és pilótaállásából is kirúgják. Amikor egy légitársaságnál meghirdetnek egy állást egy női pilóta számára, úgy dönt, nőnek öltözik, és megpályázza.

* * *

Végzetes hazugságok / Arbitrage - 2012

Rendező: Nicholas Jarecki

Főszereplők: Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth

Miről szól? Egy pénzember éppen nagy üzlet megkötése előtt áll, amikor szeretőjével karambolozik, és a nő meghal. Hogy ne keveredjen botrányba, a családos férfi elmenekül a baleset helyszínéről.

* * *

Volt egy tánc / Take This Waltz - 2011

Rendező: Sarah Polley (Egyre távolabb)

Főszereplők: Michelle Williams, Seth Rogen, Luke Kirby

Miről szól? Margot már nem olyan boldog a férjével, mint régen, és amikor megismerkedik egy vonzó férfival, aki az utcájukban lakik, kísértésbe esik.