Bruce Willis az idétlen arcát mutogatja

Bruce Willis, 65. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál nyitónap
Vágólapra másolva!
Ki most a leggyönyörűbb színésznő? Kié a legkerekebb koponya? És mit keres egy teve a francia Riviérán? A szerdán kezdődött cannes-i filmfesztiválon készült fotókból válogattunk.
Vágólapra másolva!

A fáradhatatlan önpromóter, Sacha Baron Cohen egy szerencsétlen tevét is kicibált a Croisette-re, hogy felhívja a figyelmet A diktátor című új filmjére...

Forrás: AFP

- - -

...később pedig Elisabetta Canalisszal (George Clooney eggyel ezelőtti barátnője) ökörködött egy jachton. A diktátor-ral kapcsolatban Inkei Bence kollégánk azt írta, hogy "közel sem olyan rossz, mint amilyen híre lett Sacha Baron Cohennek az elmúlt pár évben".

Forrás: AFP

- - -

Ewan McGregor mindig fess, de a zsűritagok bemutatkozó sajtótájékoztatója előtt különösen az volt.

Forrás: AFP

- - -

A szintén zsűritag Diane Kruger nem hiába kezdte modellként a karrierjét: ilyen kecsesen csak egy profi tud beállni!

Forrás: AFP

- - -

Semmi különös, csak egy őrült fejet vágó Bruce Willis.

Forrás: AFP

- - -

Bill Murray adott a visszafogott eleganciának a Holdfény királyság sajtótájékoztatóján: kockás pizsamára egy még harsányabb, szintén kockás zakót húzott. A Facebook-oldalunkon így foglalta össze Bill Murray öltözékét egyik olvasónk: "mint egy jól szituált, izgalomra vágyó nyugdíjas, aki kiszökött egy közeli öregek otthonából".

Forrás: AFP

- - -

Már nehéz lenne felidézni, hogy a sztárok közül ki kezdte el a fotósok fotózását (talán David Cronenberg?), mindenesetre most már sokan csinálják. Bruce Willis is exponálgatott az iPhone-jával a Holdfény királyság sajtótájékoztatója előtti fotózáson.

Forrás: AFP

- - -

Persze mindjárt gondoltuk, hogy Bill Murraynek még a fényképezőgépe is menőbb, mint bárki másé.

Forrás: AFP

- - -

Esélyes, hogy itt Bill Murray épp valami vicceset mond az időjárással kapcsolatban, amin Tilda Swinton és Edward Norton majd nevetni fog.

Forrás: AFP

- - -

Senkinek nem tetszett Yousry Nasrallah After the Battle című filmje, viszont az egyiptomi rendező (ő a mályvaszínű pulóvert viselő úr) legalább jól szórakozott azon, hogy az egyik színésznője felmászott a pulpitusra a sajtótájékoztató előtti fotózáson.

Forrás: AFP

- - -

A nyitóünnepség műsorvezetője a The Artist-ban nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt Berenice Bejo volt. A ceremónia előtt egy sezlonon (vagy ahogy arrafelé mondják: chaise longue-on) nyújtózott kicsit.

Forrás: AFP

- - -

Edward Norton hét év kihagyás után tért vissza Cannes-ba a Holdfény királyság mellékszerepével. Norton legutóbbi cannes-i jelenése fájó emlék a Filmklub riporterei számára, ugyanis akkor leszerveztek nekünk egy interjút vele, amire elfelejtettünk elmenni. Itt a Holdfény királyság díszbemutatójára igyekeznek Bruce Willisszel, aki a felesége által Magyarországon bepakolt szmokingban feszít.

Forrás: AFP

Színésznők, akik nehezen férnének be egy liftbe az uszályos ruhájukkal.

1. Eva Longoria

Forrás: AFP

2. Diane Kruger

Forrás: AFP

3. Li Bingbing

Forrás: AFP

- - -

Jane Fonda, valamint Alec Baldwin a 28 éves jógaoktató menyasszonyával a Holdfény királyság díszbemutatóján. Baldwin szolgáltatta a narrációt a Tenenbaum, a háziátok című korábbi Wes Anderson-filmben.

Forrás: AFP

- - -

A fotósok nagy örömére Alec Baldwin karjaiba kapta menyasszonyát, és felvitte a palota lépcsőjén. Lehet, hogy ezt azért tette, mert a hölgy ruhája annyira szűk volt térdben, hogy nem tudta volna megmászni a lépcsőket, de valószínűbb, hogy azért, mert szerelmes.

Forrás: AFP

- - -

Carmen Chaplin, a legendás Charlie Chaplin 35 éves unokája. Ha jól interpretáljuk a kéztartását, hamarosan jön a dédunoka.

Forrás: AFP

- - -

Jessica Chastain tavaly két filmmel (Az élet fája, Take Shelter) érkezett Cannes-ba, mindkettő meg is nyerte az adott szekció fődíját. Idén szintén kettővel jött, bár ez egyikben (Madagaszkár 3) csak szinkronhangként működik közre. Az egyik cannes-i bennfentes így fogalmazott a színésznővel kapcsolatban a Twitteren: "Jessica Chastain minden bizonnyal a leggyönyörűbb nő a földön. Tessék, kimondtam."

Forrás: AFP

- - -

Lana Del Rey, az elképesztő gyorsasággal befutott énekesnő is megjelent a Holdfény királyság díszbemutatóján. Az ő imidzséhez tökéletesen illik a képbe gyönyörűen belekomponált homályos matróz.

Forrás: AFP

- - -

Tilda Swinton még életében nem vett fel unalmas ruhát.

Forrás: AFP

Cannes-i hagyomány, hogy a vörös szőnyeges bevonulás végén az éppen vetített film stábja csókot dob az egybegyűlteknek a fesztiválpalota lépcsőjének tetejéről. Itt a Holdfény királyság színészei, valamint Wes Anderson rendező teszi ezt.

Forrás: AFP

- - -

Michel Gondry megöregedett, elhízott, és még az új filmjét is mindenki utálta. Szomorú.

Forrás: AFP

- - -

A kommunista párt valószínűleg nem okézná le Hao Lei kínai színésznő dekoltált ruháját, de a fotósok annál jobban örültek neki.

Forrás: AFP

- - -

Marion Cotillard csütörtökön bemutatott filmjében egy olyan nőt játszik, akinek egy baleset miatt mindkét lábát térdből amputálják... itt most valami frappáns megjegyzést kéne tenni a szép lábaira, elkerülve az otromba "kár lenne értük" megoldást.

Forrás: AFP

- - -

Két nap után persze könnyelműség díjakat latolgatni, de többen máris kikiáltanák a legjobb színésznőnek Marion Cotillard-t a De rouille et d'os-ért. A Filmklub riportere szerint Cotillard alakítása "abszolút hiúságmentes és életszerűen egyszerű" volt a filmben. Itt a film díszbemutatóján vonul éppen.

Forrás: AFP

- - -

Művészi igényű felvétel Marion Cotillard-ról a De rouille et d'os sajtótájékoztatójáról.

Forrás: AFP