Vágólapra másolva!
Tulajdonképpen szerencsénk van nekünk, magyaroknak: mi legalább a budapesti helyszíneket és a magyar szereplőket leshetjük a Die Hard - Drágább, mint az életed végtelenül hosszúnak tűnő másfél órája alatt, a többieket még ez sem menti meg a halálos unalomtól. Ezeket a színészeket szúrtuk ki a filmben.
Vágólapra másolva!

A Die Hard - Drágább, mint az életed-ben számos magyar színész felbukkan, de többségük épp csak egy pillanatra látható. A legjelentősebb szerep Takátsy Péternek és Kertész Péternek jutott mint az orosz igazságszolgáltatás szereplőinek. Takátsy az ügyészt alakítja, aki leül tárgyalni a letartóztatott Jack McClane-nel (Jai Courtney), és nagy komolyan nekiszegezi, hogy "úgy tájékoztattak, hogy ajánlata van számomra", Kertész pedig a bíró, akinek egész sok szöveg jutott, miközben próbálja megzabolázni az ifjabb McClane és Komarov (Sebastian Koch) tárgyalásán résztvevőket. Olyanokat kiabál, hogy "csendet a tárgyalóteremben!", "üljenek le!" és "csukja be az ajtót!".

Forrás: InterCom
Radivoje Bukvic és Árpa Attila a Die Hard - Drágább, mint az életed-ben

Aliknak (Radivoje Bukvic), a répát rágcsáló orosz gengszternek a bizalmi emberei szinte mind magyarok: egyik testőre/gyilkolóembere a mohikánfrizurás Keszég László (színházi rendező, Ónodi Eszter férje), a másik egy Orsányi Iván Márk nevű srác, a harmadik pedig a piercinges, szakállkás Árpa Attila. Neki még annyi szöveg is jutott, hogy "de főnök, mi lesz az emberekkel?", mielőtt elhullana a két McClane-nel folytatott tűzpárbajban. Alik sofőrje is magyar: Ganxsta Zolee igen elszántan vezeti a páncélautót, és még a veszkó csizmáját is mutatják egy pillanatra, de a főnöke nincs megelégedve vele, és beszól neki, hogy "úgy vezetsz, mint a nagyanyám!".

Forrás: InterCom
Ganxsta Zolee a Die Hard - Drágább, mint az életed-ben

Kamarás Ivánnak külön kis magánszám jutott: amikor a Moszkvába érkezése után rögtön meredek autós üldözésbe keveredő John McClane az úttesten tántorog a kocsik közt, és próbál megállítani egy autót, az orosz suttyót alakító, fukszos Kamarás majdnem elüti, majd kipattan a kocsijából és oroszul üvöltözik vele. McClane-t ez nem nagyon rázza meg, csak annyit felel, hogy "hiába pattogsz, akkor sem értem", miközben lecsapja. Még Fenyő Ivánnak van szöveges szerepe, bár a csernobili helikopteres nagyjelenetben akkora a kavarodás, hogy már nehezen követtük, melyik kétségbeesett kiáltás származik az amerikaizászló-mintás sisakot viselő, navigátort alakító Fenyőtől és melyik a helikopter vezetőjétől.

Kamarás Iván jelenete a Die Hard - Drágább, mint az életed-ben

Rajtuk kívül kiszúrtuk még a filmben Balázsovits Editet mint Chagarin masszőzét, aki elveszi a politikus poharát és Vicei Zsoltot, aki fehér egyenruhában pakolássza a szennyest a hotelnél, ami később a tűzpárbaj helyszíne lesz. Mellettük elvileg felbukkan még Elek Ferenc mint sofőr, Növényi Norbert mint orosz maffiózó és Finfera János mint Chagarin egyik testőre, de őket őszintén szólva nem vettük észre.