Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Most Heather Graham következik, akinél soha senki nem fog szexisebben hordani görkorcsolyát.

 

#9 - Heather Graham (Boogie Nights, Magassági mámor, Másnaposok, Boogie Woogie)

Heather Graham már több mint tíz éve volt a színészi pályán, amikor Paul Thomas Anderson 1996-ban rátalált. A Boogie Nights-ban alakított görkoris csaj szerepében pedig úgy tündökölt, mint az előtt soha: a butuska, mégis imádni valóan bájos pornós tüneménybe egyből beleszeretett minden épeszű ember.

Heather Graham a Másnaposok plakátjánForrás: InterCom

Ő volt a szőke bombacsaj, aki beavatta a pornószakmába a Mark Wahlberg által alakított Dirk Digglert. A dugás neki hobbi volt, kedélyes szórakozás, őszinte és önzetlen aktus. Ahogy lekapja magáról a kis ruháját, ahogy adekvátan lengedező melleivel odagurul Wahlberghez, és ahogy nyurga pucér testét rádobja a meghökkent srácra, az színtiszta filmtörténelem, mérföldkő a mozgóképes meztelenség történetében.

Félreértés ne essék, a Boogie Nights minden perce arany, az ide-oda guruló pucér Graham azonban minden bizonnyal a film egyik legemlékezetesebb szereplője. Játszhatott ezután szinte bármit, mindenki úgy tekintett rá, mint a Boogie Nights mosolygós, gátlástalanul buja görkoris csajára.

Heather Graham legendás jelenete a Boogie NightsbanForrás: Flamex

Graham karrierje értelemszerűen beindult, hisz feltehetően minden producer retinájába bevésődött a váratlanságában vicces mellbedobása. A lényeg azonban csak ezután következett, 2002-ben ugyanis Graham leforgatta a Magassági mámor című erotikus thrillert, melyben a Joseph Fiennes által játszott rejtélyes férfi szeretőjét, és később feleségét alakítja. Az erotikus thriller műfaja nagyon vékony jég, ügyesen kell ahhoz lavírozni, hogy ne legyen a dologból valamiféle röhejes szoftpornó.

A Magassági mámor pedig rútul elhasal a zsáner buktatóiban, mivel a sok-sok szex egyrészt rendre megakasztja az önmagában is logikátlannak tűnő cselekményt, másrészt pedig a néző lelkébe látó disznószemű Fiennes egy dúvad komolyságával próbálja meg végigjátszani a filmet, amin csak az tud rontani, amikor kissé perverz karaktere nyájassá válik.

Heather Graham szexjelenetei a Magassági mámorbanForrás: InterCom

Graham ugyan simán lejátssza a vászonról a folyton kanos férfi karakterében vergődő Fiennest, azonban neki sokkal hálásabb feladata van. A szexuális felvilágosulását megélő Alice szerepe ugyanis nem igényel sokat azon túl, hogy jó párszor le kell vetkőznie, és nagyokat élveznie. Erre pedig bőven van alkalma a színésznőnek, hisz a Magassági mámor ugyan filmnek béna, viszont felér egy komplett szexuális kalandtúrával. Graham melle szinte minden szexjelenetben kiemelt szerepet kap, legyen az kandallófényben fürdetett fojtogatós szex, vagy szobaszőnyegen fetrengős, esetleg szoba sarkában fetrengős, nyilvánosan szertelenkedő, vagy mezei ágyjelenet.

A Magassági mámor bukása kissé megakasztotta Graham karrierjét, de utána is szerepelt hatalmas kasszasikerekben. A Ki nevel a végén? című Adam Sandler-vígjátékban remekül hozta az önbizalomhiányos dögös bögyöst, vagy említhetjük a Másnaposok első és harmadik részét. Az első Másnaposok-ban Graham keble is kivillan, mikor a főszereplők szeme láttára kezdi el szoptatni gyerekét.

Van azonban 2009-ből egy olyan filmje, melyben kompenzálja a Másnaposok-ban csak másodpercekre feltűnő mellbimbó kiábrándító jelenetét. A Boogie Woogie című film egy cinizmusba áztatott gúnyos fekete komédia, melyben a kortárs londoni művészvilág kerül a boncasztalra. A párhuzamos cselekményszálakból felépülő szatíra minden résztvevőjét a címbeli Mondrian-festmény megszerzése motiválja, közben pedig apránként felszínre kerül a művészek, festménydílerek, kiállítás-szervezők, stúdiótulajok, gyűjtők, és befutni próbálkozó senkik egoista, pénzéhes, képmutató világa, amit sok-sok szex, és még több drog jár át.

A filmben Graham egy a művészvilágba épp beleszokó nőt alakít, aki legemlékezetesebb jelenetében megmutatja mellét a Jaime Winstone által alakított fotós csajnak, aki értelemszerűen nem tudja levenni a szemét a továbbra is bámulatos formában lévő keblekről. Winstone nyilván nem hiszi el, amit lát, ezért végig kell simogatnia azokat, ami teljesen érthető.

A legjobb az egészben az, hogy ezután Winstone viszonozza Graham szívességét, és hirtelen egy képen már négy mellett is láthatunk, Graham keblei mellett a fotós lány apróságai pedig igazán tetszetős ellentétet alkotnak.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates