Zelenszkij hisztérikusan követeli, hogy robbantsák ki a világháborút

Vágólapra másolva!
Ukrán diplomaták népes delegációja utazott Washingtonba, hogy meggyőzzék a kongresszust a világháború kirobbantásáról. Ugyanis Zelenszkij parancsára azt követelik, hogy az Amerikától kapott fegyverekkel lőhessenek orosz területekre.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok kikötötte Ukrajna számára, hogy az általuk küldött nagy hatótávú fegyvereket nem használhatják orosz területek ellen. Most viszont egy Washingtonba érkező ukrán küldöttség próbálja rábírni arra a kongresszust, hogy töröljék el ezt a kikötést. Amennyiben az ukránok amerikai fegyverekkel lőnének orosz területeket, az a harmadik világháború kirobbanásához vezetne.

Az ukránok arra hivatkoztak, hogy az ukrán határtól néhány kilométerre lévő orosz csapatmozgásokkal nem tudnak mit kezdeni, hiába látják őket, mivel az amerikaiak ugyan "botot adtak a kezükbe" de ezeket az Kijev "nem használhatja".  Zelenszkij szerint ugyanis a legnagyobb probléma, hogy megvan kötve a keze a nyugati fegyverek használatát illetően, hiszen ő legszívesebben ezeket a nagy hatótávolságú, pusztító fegyvereket, orosz területeken vetné be. Az amerikai felfogás azonban nem változott. Washington ezeket a fegyvereket önvédelemre, nem pedig támadásra adta.