Ez a Star Wars-film tényleg nagyon sötét lesz

Rogue One
Vágólapra másolva!
Bejelentették a Rogue One teljes szereposztását. Az első önálló Star Wars-filmben olyan pompás színészeket láthatunk majd, mint Mads Mikkelsen, Ben Mendelsohn, Diego Luna és az Oscar-díjas Forest Whitaker. A filmből kiadott első fotó pont azt a sötét, reménytelen hangulatot árasztja, amiről a rendező korábban beszélt.
Vágólapra másolva!

A hétvégén tartott D23 Expo elnevezésű Disney-dzsemborin a következő Star Wars-filmekkel kapcsolatban is tettek fontos bejelentéseket. Már írtam, hogy a kilencedik részt a Jurassic World-öt is jegyző Colin Trevorrow rendezi, viszont kiderült a 2016. december 16-án érkező Rogue One című különálló Star Wars-film teljes szereplőgárdája, illetve egy komor hangulatú fotót is közzétettek a filmből.

Riz Ahmed, Diego Luna, Felicity Jones, Jiang Wen és Donnie Yen a Star Wars: Rogue One című filmben Forrás: 2015 Lucasfilm Ltd. & ™, All Rights Reserved./Jonathan Olley & Leah Evans

Azt már korábban is tudtuk, hogy a Rogue One főszereplője A mindenség elméleté-ért Oscar-díjra jelölt Felicity Jones lesz (ő idén tavasszal Magyarországon forgatta az Inferno című Dan Brown-adaptációt).

Lássuk, rajta kívül kik játszanak még a filmben!

  • Mads Mikkelsen - Az Ádám almái és Zöld hentesek dán sztárja, a Casino Royale című Bond-film főgonosza, a tévésorozat Hannibalja.
  • Diego Luna - A mexikói Anyádat is! egyik főhőse, a Jean-Pierre Jeunet rendezésében Magyarországon forgatott Casanova című tévésorozat címszereplője.
  • Forest Whitaker - Az utolsó skót király-ért Oscar-díjat nyert színész, aki olyan filmekből lehet ismerős, mint a Jó reggelt, Vietnam!, A síró játék, a Szellemkutya és a Pánikszoba.
  • Riz Ahmed - Jake Gyllenhaal beosztottja az Éjjei féreg-ben.
  • Ben Mendelsohn - Paraarcokra specializálódott ausztrál színész, nyugtalanította a nézőket az Animal Kingdom-ban, az Ölni kíméletesen-ben, a Túl a fenyvesen-ben, az Exodus: Istenek és királyok-ban, illetve A sötét lovag: Felemelkedés-ben is.
  • Alan Tudyk - Joss Whedon kultikus Firefly - A szentjánosbogár című tévésorozatának egyik főhőse, az Én, a robot-ban ő volt Sonny, a főhős robot. A Rogue One-ban is egy számítógéppel előállított szereplőknek adja a mozgását, arcmimikáját és a hangját.
  • Donnie Yen - Kínai harcművész, a nagy sikerű Ip Man-filmek sztárja. Hollywoodban is dolgozott már, a Penge második részében rendezte Guillermo del Toro.
  • Jiang Wen - Kínai színész, leghíresebb filmje a 2000-es Ördögök a küszöbön, amit ő is rendezett. Ez lesz az első hollywoodi filmje.

A különálló Star Wars-filmekre eddig Antológia-filmekként utaltak, de a Rogue One címsorában már az áll, hogy "A Star Wars Story", ami egy sokkal inkább fogyasztóbarát kifejezés, mint az antológia.

A Star Wars: Rogue One hivatalos címsora Forrás: 2015 Lucasfilm Ltd. & ™, All Rights Reserved.

A jelenleg forgó Rogue One története időben a harmadik és a negyedik epizód között játszódik. A lázadók egy csoportjáról szól, akik egy lehetetlen küldetésre indulnak: a Halálcsillag terveit kell ellopniuk. Gareth Edwards rendező (Godzilla) korábban sötétnek és reménytelennek festette le a Rogue One hangulatát. Realisztikus háborús filmet ígért, amelyben nem fog olyan drasztikusan elkülönülni, hogy kik a jók, és kik a rosszak, mint azt a Star Wars-filmekben eddig megszokhattuk.

Bízhatunk abban, hogy a Rogue One operatőre, Greig Fraser képes lesz szállítani a borongós hangulatot, ugyanis korábban olyan filmeket fényképezett, mint a Foxcatcher, a Zero Dark Thirty és az Engedj be!