A jó kislányt becsapták, az asszonyt megunták

szakítások, Sean Penn, Charlize Theron
Vágólapra másolva!
Egy szörnyű, sötét napon majd azzal a szalagcímmel kell farkasszemet néznünk, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt is szakítottak - na, az lesz az Armageddon. Szerencsére csak később jön el az ideje, addig más szakításokkal edződhetünk a traumára. Az elmúlt év is kellően megrázó elválásokat tartogatott: a kedvenc fiatal szerelmespárunk és az egyik legbiztosabbnak hitt hollywoodi család is széthullott. De mi optimistán örüljünk inkább annak, hogy három szexszimbólum - Bradley Cooper, Michael Fassbender és Jon Hamm - viszont újra szabad préda!
Vágólapra másolva!

Ben Affleck és Jennifer Garner

Villámcsapásként hatott ránk az év egyik legszomorúbb bulvárhíre, hiszen nem volt semmi előzménye. Szerettük azt hinni, hogy létezik olyan tündérmese, amiben a rosszfiú a jó kislány mellett megjavul, és örökre példás családapa lesz. Azután, hogy Ben Affleck túlélte J-Lót (vagy J-Lo őt, hiszen ne feledjük, a szakításuk oka állítólag Affleck szerencsejáték-szenvedélye és éjszakai kilengései voltak, mégis J-Lót tekintettük hozzá méltatlannak és túl közönségesnek), és elkötelezte magát a makulátlan amerikai szomszéd lány mellett, minden olyan tökéletesnek látszott. Megszűntek Affleck tivornyái, kibékült legjobb barátjával, Matt Damonnal, új lendületet vett a karrierje (először színészként, aztán rendezőként is), és sorban született három cuki gyerekük.

Jennifer Garner és Ben Affleck a 2013-as Oscar-díjkiosztón Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Erre tessék: egy nappal a tizedik házassági évfordulójuk után, június 30-án egy közleménnyel lepték meg a nyilvánosságot: „Szeretettel és barátsággal, valamint elkötelezettséggel közös szülői feladataink iránt továbblépünk az életünkben. Arra kérünk mindenkit, hogy tartsa tiszteletben gyerekeink magánszféráját ezekben a nehéz időkben.” Aztán szép lassan elkezdtek szállingózni a pletykák, hogy valójában már tíz hónapja külön váltak, mégis épp együtt nyaralnak a Bahamákon, mintha ennél békésebb válás a világon nem létezne. És mindketten viselik a jegygyűrűjüket is! További egy hónapnak kellett eltelnie, hogy kiderüljön: a világ legbanálisabb történetének vagyunk tanúi. Affleck összejött a bébiszitterrel, akit persze Garner azonnal kirúgott. Kézzel-lábbal tagadnak a sajtóban, de sajnos ennél hihetőbb magyarázat azóta sem jelent meg a történtekre.

Halle Berry és Olivier Martinez

Ismerve az előéletüket, nem csodálkozhatunk, amiért ez a románc nem tartott sokáig, bármilyen jól mutattak is együtt. Berrynek ezzel a harmadik házassága futott zátonyra, Martineznek az első, de csak azért, mert eddig megelégedett az élettársi viszonyokkal is. A Sötét hullám című film forgatásán jöttek össze 2010-ben, és mindössze két évig voltak házasok. Született egy kisfiuk is, Maceo, de Berry előző házasságából származó kislányával, Nahlával együtt négyfős családot alkottak.

Olivier Martinez és Halle Berry a Felhőatlasz hollywoodi díszbemutatóján 2012-ben Forrás: AFP/2012 Getty Images/Kevin Winter

Szerelmük bimbózása egybeesett azzal a gyermekelhelyezési perrel, amit Berry Nahla édesapjával, a modell Gabriel Aubryval szemben folytatott, de a hírek szerint új kapcsolatában sem lelt nyugalomra. A kiszivárgó információk szerint mindketten olyan temperamentumos személyiségek, hogy kezdettől viharos volt a kapcsolatuk. Aztán egy idő után egyszerűen kifújt, és már jóval a bejelentés előtt külön utakon folytatták életüket. Ha a génlottón nagyot hasítottak is, a boldogsághoz - úgy látszik - a szépség nem elég. Kíváncsian várjuk, Martinez melyik bomba adottságokkal rendelkező, de már nem mai csirkére csap le legközelebb!

Charlize Theron és Sean Penn

Ha valamiben hinni akartunk, hát abban, hogy Robin Wright kilenc évvel fiatalabb kiadása képes lesz újra megszelídíteni Hollywood egyik legvadabb különcét. De úgy látszik, Theron jóval kevésbé kitartó, mint az elődje: alig másfél évet húzott le Sean Penn mellett. Bár már évtizedek óta haverok, a szerelem csak közös filmjük, a The Last Face forgatásán lobbant fel közöttük, amit Penn rendezőként jegyez. (És amibe Theron mellé olyan fantasztikus szereplőgárdát toborzott, mint Javier Bardem, Jean Reno, az Adele életé-vel berobbant Adèle Exarchopoulos, valamint a saját fia, Hopper Penn.)

Charlize Theron és Sean Penn a Mad Max: A harag útja díszbemutatóján a 2015-ös cannes-i filmfesztiválon Forrás: AFP/LOIC VENANCE/Loic Venance

Eleinte olyan boldogok voltak, hogy még a nyilvánossággal is készséggel megosztották örömüket: tőlük kissé szokatlan módon turbékoltak a különféle vörös szőnyeges eseményeken. Az utolsó nyilvános megjelenésük Cannes-ban volt, aztán Theron állítólag besokallt Penn intenzitásától - pedig Penn annyira komolyan gondolta a dolgot, hogy meg is kérte Theron kezét (még szép, hogy Párizsban), és benyújtotta örökbefogadási kérelmét Theron első adoptált gyerekére, a kis Jacksonra. (Theron azóta egy August nevű kislány örökbefogadását is elindította.) A szakítás után még kénytelenek voltak találkozni filmjük utóforgatásán, de a paparazzifotók tanúsága szerint ez mindkettejüknek csak kínos és feszült pillanatokat okozott.

Kate Beckinsale és Len Wiseman

Tizenegy együtt töltött év, ebből öt házasságban, és csak egy metaforikus közös gyermek: az Underworld-franchise - ez a mérlege Kate Backinsale és Len Wiseman szakításának, ami olyan simán és észrevétlenül zajlott, hogy egyetlen árva könnycseppet sem tudunk hullajtani érte.

Len Wiseman és Kate Beckinsale a Sötétségben - Star Trek hollywoodi díszbemutatóján 2013-ban Forrás: AFP

Ahogy az lenni szokott, a gyereket a feleség gondozza tovább: épp az Underworld ötödik részét forgatja Prágában, miközben ez exférj már egy 24 éves modellel partizik Los Angelesben. Az élet már csak ilyen közhelyes.

Jon Hamm és Jennifer Westfeldt

Hollywood egyik legszexibb pasija - aki George Clooney-től vette át a stafétabotot az „érett férfi” szerepkörében - végre szabad! Vagy sajnálatos módon újra szabad, ugyanis a szerepköréhez valójában nagyon is jól passzolt, hogy a Mad Men-ben alakított csapodár karakterével ellentétben hűséges típus, és tizennyolc évig élt tartós kapcsolatban a nála egy évvel idősebb Jennifer Westfeldttel. Westfeldt ráadásul egyenrangú partner volt: önálló forgatókönyvírói, rendezői és színészi karrierrel, aki látszólag mindenben támogatta Hammet. Még az alkoholelvonó kúra alatt is, amin Hamm nem sokkal a szakításuk előtt vett részt.

Jon Hamm és Jennifer Westfeldt a Don Draper viaszbábu mellett Madame Tussaud múzeumában 2014-ban Forrás: AFP/2014 Getty Images/Cindy Ord

Hogy 18 év után végül mi okozta a szakítást - nem válást, mert házasok sosem voltak -, nem tudni, csak a találgatások mennek. Természetesen ezek között első helyen szerepel a gyermektelenség, amit a szétválás előtt egyikük, másikuk is különféle kamu okokkal magyarázott az interjúkban, de amiről a legtöbbet talán Westfeldt 2012-es filmje, a Barátok babával mond el: ebben az ő szemszögükből nem túl vonzó kép bontakozik ki azokról a párokról, akik végül családalapításra adták a fejüket. Ennyi közös év után nyilván nem könnyű új életet kezdeni, amit az is jelez, hogy a bejelentés óta többször látták őket együtt, és Hamm Jennek és Corának (közös kutyájuknak) köszönte meg az Emmy-díját, amit nyolc jelölés után idén végre megkapott Don Draper szerepéért. A többi néma csend.

Emma Stone és Andrew Garfield

Semmi többet nem mondhatunk - mert nem tudhatunk -, mint hogy ennek a négy közös évnek, ami kívülről a mennyekben köttetett kapcsolatnak tűnt, idén októberben hivatalosan is vége. Áprilisban már volt egy elszakadási kísérletük, de azt még vissza tudták csinálni, aztán úgy látszik, tartósan már nem lehetett megmenteni a szerelmüket.

Emma Stone és Andrew Garfield A csodálatos Pókember 2 londoni díszbemutatóján 2014-ben Forrás: AFP/Ben Stansall

Pedig ilyen tökéletes párt ritkán látni! Úgy a vásznon (A csodálatos Pókember-ben, aminek a forgatásán összejöttek, és annak folytatásában), mint a való életben… Két szabálytalan szépség, kirobbanó tehetség, valódi egyéniség, akik egyformán pályájuk felívelő szakaszába jutottak, hiszen a lábuk előtt hevert Hollywood, és jobbnál jobb rendező szárnyai alatt fejlődhettek. Még abban is bölcsen egyetértettek, hogy a nyilvánossággal soha egy szót sem osztottak meg a magánéletükről. Csak a Pókember-filmben köztük felszikrázó kémián nosztalgiázhatunk.

Megan Fox és Brian Austin Green

Hollywood egyik legigézőbb dívája - aki szabadszájúsága, vadító szépsége és lázadó hajlama miatt Angelina Jolie fiatalabb kiadásának tekinthető - újra szabad, ha időközben kétgyerekes anyukává vált is. Amióta ugyanis feltűnt a színen, Megan Fox foglalt volt: már tizennyolc évesen elkötelezte magát a Beverly Hills 90210 levitézlett sztárja, Brian Austin Green mellett.

Megan Fox és Brian Austin Green a Ferrari partiján 2014-ben Los Angelesben Forrás: AFP/2014 Getty Images/Jonathan Leibson

A Hope and Faith című sorozat forgatásán ismerkedtek meg, amikor Megan még nyeretlen kezdő, Green pedig már ismert vendégszereplő volt. Nem sokkal később el is jegyezték egymást, de 2006-ban lefújták a menyegzőt, mert Fox még túl fiatal volt a holtomiglan-holtodiglanhoz. Aztán 2009-ben, amikor mégis megtartották az esküvőt, már azt nyilatkozta: semmiben sem biztosabb a világon, mint ebben a házasságban.

Ha hinni lehet a híreknek, a konfliktust az okozta köztük, hogy Fox karrierje időközben fénysebességgel húzott el Green karrierje mellett - ez valószínűleg minden férfiegót megviselne. Pedig Fox igazán sokat tett azért, hogy tönkretegye a sikerét: nyilatkozatai és viselkedése folyamatosan aláásták a reputációját, de úgy látszik, amilyen nehéz vele, olyan jól is jön Hollywoodnak a problémás személyisége - sokat lehet cikkezni róla. Két kisfiuk, Noah és Bodhi felügyeleti jogán kell majd osztozniuk.

Amanda Seyfried és Justin Long

Egy szakítás, amire már holnap nem fogunk emlékezni, minthogy a kapcsolat sem hagyott mély nyomot bennünk - a filmművészetben meg még annyit se. (Nincs közös filmjük.) Seyfriedet láttuk már Ryan Philippe-pel és Desmond Harringtonnal, de mindig elmondja: neki Dominic Cooper volt az igazi; Long pedig járt Drew Barrymore-ral és Kate Marával is, mielőtt egymásra találtak.

Justin Long és Amanda Seyfried a Broadwayen a Hedwig és a mérges csonk premierjén 2014-ben Forrás: AFP

Egyedül a megismerkedésük érdemel említést, annyira huszonegyedik századi, a kapcsolat végére kár lenne túl sok szót vesztegetni. Seyfried az Instagramon fedezte fel magának Longot, aki egy csiga fotóját posztolta ki az alábbi, ritka poénnal: "Mooooozdulj már!" Seyfried ezt annyira eredetinek és szellemesnek találta, hogy rácsetelt, és hamarosan egy pár voltak. És most jöhet a következő.

Agyness Deyn és Giovanni Ribisi

Ennek a válásnak igazából a tavalyi listánkon lett volna helye, mert - mint kiderült - közvetlenül múlt karácsony után szakítottak, de hivatalosan csak idén váltak el útjaik. Tudta egyáltalán valaki, hogy egy párt alkottak? És hogy még házasok is voltak? Bizony, szinte titokban, egy szűk körű esküvőn köteleződtek el egymást mellett Los Angelesben, 2012 júniusában, amivel még a rokonaikat is sikerült meglepni.

Agyness Deyn és Giovanni Ribisi Forrás: AFP

Deyn ugyanebben az évben avanzsált modellből színésznővé, és ezek szerint már újra szingliként érkezett Magyarországra, hogy karrierje fontos állomásaként eljátssza a Fehér király című Dragomán-regény filmadaptációjának főszerepét. Hogy a vallási különbségnek volt-e köze a szakításhoz, nem tudni (Ribisi szcientológus), azt viszont igen, hogy öt közös ingatlanjukból kettő marad Ribisinek, három Deynnek, egy Harley Davidson lesz Ribisi pajtása és egy Mercedes oldtimer Deyné. Nincs miért aggódni.

Bradley Cooper és Suki Waterhouse

Két év és egy jó nagy löket Suki Waterhouse-nak, hogy modellből színésznővé válhasson, és mindenekelőtt elég ismertté ahhoz, hogy labdába rúgjon Hollywoodban. Egyelőre addig sikerült őt katapultálni, hogy a Büszkeség és balítélet zombiváltozatában kapott egy kisebb szerepet - istenem, valahol el kell kezdeni! Ma már alig emlékszünk rá, de valaha Bradley Coopernek is csak a tenyérbe mászó gazdag fiú szerepe jutott a Ünneprontók ünnepé-ben, nem a parádés főszerep!

Bradley Cooper és Suki Waterhouse a Fehér Házban 2014-ben Forrás: AFP/2014 Getty Images/Pool

De sajnos azt egy pillanatig sem tudjuk sajnálni, hogy 40 évesen a háta mögött tudhat egy jelentéktelen angol modellt, aki nem akart még vele családot alapítani, mert épp karrierváltásban van. Itt az ideje, hogy Bradley Cooper találjon magának egy karizmatikus, karakteres, sikeres nőt, aki legalább olyan jól mutat mellette, mint Jennifer Lawrence immár négy közös filmben.

Michael Fassbender és Alicia Vikander

Hollywood legkapósabb férfiszínésze és legfrissebb húsa, azaz a huszonegyedik század Audrey Hepburnje össze kellett, hogy jöjjenek! Tanú rá az a sok közös kép, amit a paparazzók szorgosan kattintgattak, és amiken annyira bájosak együtt, szerelemtől ittasan.

Alicia Vikander és Michael Fassbender a 2015-ös cannes-i filmfesztiválon Forrás: AFP

És hogy csak kilenc hónapig tartott? Hát az nem elég? Majdnem lefedte az idei évet. Még marad is belőle egy szép emlék: a The Light Between Oceans című film, aminek hónapokig tartó új-zélandi és ausztráliai forgatásán összemelegedtek, és amiben egy házaspárt alakítanak. Mire a jövő évi promókörúton újra találkoznak, talán már barátok is lesznek!

Sienna Miller és Tom Sturridge

Az érzékeny arcú fiú, aki Szabó István Csodálatos Júliá-jában még megejtően hamvas volt, mára elvált szülő. A féktelen szépség, aki Jude Law-t „megszabadította” a családjától, szintén. Ezentúl megosztva nevelik hároméves kislányukat, Marlowe Ottoline Layng Sturridge-et, miközben az anyuka az idén fellendült amerikai, az apuka pedig a régóta építgetett londoni karrierjét egyengeti. Talán épp a távolság tett be nekik, talán az, hogy mégsem igaz, amit Miller az ellentétek vonzásáról papolt egy újságírónak.

Sienna Miller és Tom Sturridge a Foxcatcher díszbemutatóján a 2014-es New York filmfesztiválon Forrás: AFP

Hároméves jegyességük alatt nyilatkozta: „Tom tökéletesen kiegyensúlyozza az én őrültségemet, ami talán úgy hangzik, mintha unalmas lenne, de egyáltalán nem az.” Vagy mégis? Mindenesetre most, hogy Miller Ben Affleckkel forgat, máris van kivel összeboronálni, és így a mi listánkon is bezárulhat a kör: két frissen elvált sztár találna egymásra. Egyelőre azonban csak a kapcsolatok végét vehetjük készpénznek.