Február 8-10. között a berlini filmfesztivál keretein belül rendezik meg a Berlinale Coproduction Marketet, melyre a szervezők meghívták Császi Ádám High Drive című filmtervét. Idén több mint 331 pályázó közül választották ki azt a 36 filmtervet, melyeket a rangos szakmai fórumon az alkotók végül bemutathatnak a potenciális partnereknek és finanszírozóknak.

A Viharsarok című filmjével a tavalyi Bernialén debütáló Császi Ádám rendező-forgatókönyvíró és Szabó Iván forgatókönyvíró High Dive című filmterve egy törékeny kamaszlány története, aki olyan sötét titkokat tud meg apjáról és mostohaanyjáról, melyekért bosszút kell rajtuk állnia. A családi dráma először feszült thrillerbe, majd véres horrorba csap át.

Látványterv a High Dive című filmhezForrás: Focus-Fox

A Focus-Fox Stúdióban készülő alkotás producere Muhi András és Ferenczy Gábor, tervezett költségvetése 1,6 millió euró, operatőre Rév Marcell (Itt vagyok, Viharsarok, Fehér Isten) lesz. A High Dive című filmterv korábban már részt vett Hollandia vezető koprodukciós fórumán Utrechtben. A forgatás a tervek szerint még idén megkezdődhet.

Olvasnivaló: Nem hergeljük a nézőket - interjúnk Császi Ádámmal