Ismerje meg az idei Star Wars-film szereplőit!

Zsivány Egyes
Vágólapra másolva!
Immáron a nevét és rövid jellemzését is tudjuk annak a néhány vakmerő embernek, aki a Zsivány Egyesben elindul, hogy megszerezze a Halálcsillag tervrajzait. Már most biztosra vehető, hogy sok lesz a súrlódás a csapattagok között. Felicity Jones dacos lázadója külön kapott egy tartótisztet maga mellé, hogy az a helyes úton tartsa. Rajta kívül egy forrófejű pilótával, egy durva modorú droiddal és egy vak harcművésszel is lesz alkalma összeszólalkozni a főszereplőnek. Küldetésük során egy régebbről ismert Star Wars-szereplővel is találkoznak majd.
Vágólapra másolva!

Darth Vader szereplésének megerősítésével vette kezdett az Entertainment Weekly hírzuhataga, most pedig a Zsivány Egyes szereplőinek bemutatásával próbálják megemelni a rajongók pulzusát. Már most látszik, hogy Felicity Jones köré egy nehezen kezelhető fickókból álló, sokszínű társaság verődött össze, akikből a Piszkos tizenkettő mintájára előbb csapatot kell faragni, hogy esélyük megkaparintani a Halálcsillag tervrajzait.

Zsivány Egyes Forrás: Fórum Hungary

A Star Wars-univerzumot kívülről-belülről ismerők egy korábban már bemutatkozott harcost is találnak majd az új karakterek között. Ismerjék meg tehát a messzi-messzi galaxis orléans-i szüzét, Don Quijotéjét és Sancho Panzáját, a robotbőrbe bújt Csubakkát és a többieket!

Jyn Erso (Felicity Jones)

Felicity Jones a Zsivány Egyes című filmben Forrás: Fórum Hungary

Tizenöt éves kora óta magára volt utalva, és az utca nevelte fel őt. Egy igazi túlélő, akit Jeanne D’Arc-hoz hasonlított a Lucasfilm vezetője, Kathleen Kennedy. A lázadóknak nagy szüksége van a harci tudására és jól jönne nekik a nő mélyreható ismerete is a galaktikus alvilág viszonyait illetően. A múltban a birodalmiakkal és a lázadókkal is összerúgta a port. Most az utóbbiak fogságában van, és a küldetés elvállalásával a büntetését szeretné kisebbíteni.

Cassian Andor (Diego Luna)

Diego Luna a Zsivány Egyes című filmben Forrás: Fórum Hungary

A tizenöt éve az Anyádat is! című mexikó coming-of-age-filmben feltünt mexikói színész a lázadók harcedzett hírszerző tisztjét játssza, aki azért került be a csapatba, hogy megregulázza a dacos Ersót. Elkötelezett, kiegyensúlyozott, gyakorlatias fickó, akinek várhatóan sok gondja lesz majd a főszereplőnővel. Nála már a mindennapok része, hogy a Birodalom ellen harcol, és minden porcikájával azon van, hogy eredményesen szállhasson szembe az elnyomókkal.

Chirrut Imwe (Donnie Yen)

Donnie Yen a Zsivány Egyes című filmben Forrás: Fórum Hungary

A hongkongi akciósztár egy vak harcművészt alakít, aki nem Jedi, de az ősi rend tanítását követve küszöbölte ki testi fogyatékosságát. „A Jedik már nem védik a galaxist, ő mégis követi a filozófiájukat" – mondta róla Kennedy, aki harcos szerzetesként jellemezte Chirrut Imwét.

Baze Malbus (Jiang Wen)

Jiang Wen a Zsivány Egyes című filmben Forrás: Fórum Hungary

A kínai színész Imwe hű társát alakítja, aki inkább a lőfegyverekben bízik, mint a vallási hókuszpókuszokban. Baze a barátságuk miatt tolerálja Imwe hitét, de ő maga nem hisz az Erőben. Kennedy a Star Wars-univerzum Don Quijoteként és Sancho Panzájaként gondol rájuk.

Bodhi Rook (Riz Ahmed)

Ő lesz a csapat pilótája, akinek a manőverezései és technikai tudása nélkül nagy bajban lennének. Forrófejű, ingerlékeny srác, de ezt a pótolhatatlanságával ellensúlyozza. A rapperként is ismert Riz Ahmed eddigi legemlékezetesebb hollywoodi szerepe az Éjjeli Féreg-hez fűzödik.

K-2SO (Alan Tudyk)

A kép bal szélén fut K-2SO Forrás: Fórum Hungary

A droidok eddig leginkább humorforrásként funkcionáltak a Star Wars-filmekben, K-2SO azonban „C-3PO teljes ellentéte lesz”. Kemény, durva modorú, az emberekkel való kapcsolatra fittyet hányó robot lesz, a rendező szerint úgy kell elképzelni, mintha Csubakkát bezárnák egy droid belsejébe. Ersóhoz hasonlóan ő is a múltbéli bűneiért vezekel. Alan Tudyk adja K-2SO hangját és mozgását. A feladat nem volt újdonság az amerikai színész számára, az Én, a robot-ban ő alakította a szintén szintetikus Sonny-t.

Galen Erso (Mads Mikkelsen)

Jyn Erso apja fontos titkok tudója, így a Birodalom és a lázadók is fel szeretnék őt használni a saját céljaikra. Az atombomba egyik atyjához, Robert Oppenheimerhez hasonlították őt az Entertainment Weekly cikkében. Azt, hogy miért vált külön a lányától évekkel ezelőtt csak később fogjuk megtudni, de az is lehet, hogy csak a decemberi premier után derül ki, miért szakadt szét az Erso család.

Orson Krennic (Ben Mendelsohn)

Ben Mendelsohn a Zsivány Egyes című filmben Forrás: Fórum Hungary

Az ambíciótól fűtött Krennic a birodalmi hadsereg ranglétráján szeretne minél magasabbra jutni. A lázadás leverésével akarja kivívni a Császár háláját, és elkerülni Darth Vader haragját. Az érzelmeivel hadakozó Kylo Rennel ellentétben ő egy hidegvérű gonosz, aki profi cselszövőként küzd a saját érdekeiért a birodalmi vezérkarban.

Saw Gerrera (Forest Whitaker)

Forest Whitaker a Zsivány Egyes című filmben Forrás: Fórum Hungary

Az ismert amerikai színész által megformált lázadót már a Zsivány Egyes előzetese előtt is láthatták a rajongók. A nevének felfedésével kiderült, hogy ő már tapasztalt szabadságharcos, A klónok háborúja című rajzfilmsorozat ötödik évadában is feltűnt, amelyben Anakin Skywalkerrel együtt harcolt a hazáját megszálló erők ellen.

A Zsivány Egyes több mint két évtizeddel játszódik A Sith-ek bosszúja után, az eltelt idő alatt Gerrera egy meghasonlott szabadságharcossá vált, akinek extrém partizánakciói a lázadók rosszallását is kiváltották. Támogatni fogja Ersót a küldetése végrehajtásában, de nem lesz a csapat része.