Meghalt Garry Marshall

Premiere Of Warner Bros. Pictures' "New Year's Eve" - Red Carpet Celebrities Garry Marshall rendező, színész, A Pretty Woman rendezője, Pretty Woman
HOLLYWOOD, CA - DECEMBER 05: Director Garry Marshall arrives at the premiere of Warner Bros. Pictures' "New Year's Eve" at Grauman's Chinese Theatre on December 5, 2011 in Hollywood, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nyolcvanegy éves korában meghalt Garry Marshall, a Micsoda nő, a Krumplirózsa és a Neveletlen hercegnő-filmek rendezője.
Vágólapra másolva!

Garry Marshall tüdőgyulladás szövődményei miatt halt meg – számolt be a Variety. Az ügynöke, Michelle Bega az NBC Newsnak elmondta, hogy Marshallt a kaliforniai Burbank egyik kórházában kezelték. A temetést szűk családi körben tartják majd, de Marshall születésnapjára, november 13-ára terveznek egy búcsúztatást.

Garry Marshall, Bradley Cooper és Julia Roberts a Valentin nap forgatásán Forrás: InterCom

Marshall legsikeresebb filmje az 1990-ben bemutatott Micsoda nő! volt, ami 14 millió dollárból készült és 463 milliót hozott a mozipénztárakban. Egy csapásra világsztárt csinált Julia Robertsből, és Oscar-jelölést is hozott az akkor 23 éves színésznőnek.

Richard Gere és Julia Roberts a Micsoda nő! című filmben Forrás: Origo

Karrierjét a televízióban kezdte a hatvanas évek elején, íróként dolgozott számos showműsorban, majd a hetvenes évek végén már maga alkotott meg olyan nagyon népszerű sorozatokat, mint a Happy Days, az Egy úr az űrből és a Laverne & Shirley.

Michelle Pfeiffer és Al Pacino a Krumplirózsa című filmben Forrás: UIP Dunafilm

A nyolcvanas években váltott a mozira, és a romantikus vígjátékok specialistája lett. Goldie Hawnt és Kurt Russellt rendezte A vasmacska kölykei-ben, Al Pacinót és Michelle Pfeiffert a Krumplirózsá-ban, Anne Hathawayt a Neveletlen hercegnő két részében.

Garry Marshall és Anne Hathaway a Neveletlen hercegnő 2 forgatásán Forrás: UIP Dunafilm

Kilenc évvel a Micsoda nő után, megint összehozta egy filmbe Julia Robertset és Richard Gere-t. Ez volt az Oltári nő, ami szintén nagy siker lett, több mint 300 millió dollárt hozott, bár ötször annyiba került, mint a korábbi együttműködésük.

Julia Roberts és Richard Gere az Oltári nő című filmben Forrás: InterCom

A legutóbbi három filmje mind olyan sokszereplős romantikus komédia volt, ami egy-egy ünnepnapon játszódott: 2010-ben a Valentin nap, egy évvel később a Szilveszter éjjel, az idén pedig az Anyák napja.