Jamie Lee Curtis visszatér a horror műfajába

Halloween, John Carpenter
Halloween Halloween Year: 1978 - USA Charles Cyphers Director: John Carpenter
Vágólapra másolva!
Október 31. a világ számos országában meghonosodott, angolszász eredetű Halloween ünnepe.Ugynakkor nem kevés filmalkotás ihletője, amelyek történetvezetése leginkább a horror műfajával kompatibilis. A leghíresebb vonatkozó műalkotás, a Jonn Carrpenter jegyezte Halloween című film folytatása jövőre kerülhet a mozikba.
Vágólapra másolva!

Halloween ünnepe számtalan, főként persze amerikai regény, képregény és film tárgya.

Utóbbiak közü talán John Carpenter Halloween - A rémület éjszakája című, több folytatást megélt horrorfilmje a leghíresebb.

Halloween 1978 John Carpenter Tony Moran Forrás: AFP/Collection Christophel/Compass International Pictures/Falcon International Productions

A legújabb folytatását a tervek szerint 2018 októberében mutatják be. John Carpenter részt vesz majd a produceri munkákban és a film zenéjének komponálásában is. A szereplők közé pedig visszatér Jamie Lee Curtis, aki az első részben debütált színészként.

Jamie Lee Curtis Forrás: UIP Dunafilm

A Halloween elnevezés amúgy az angol All Hallows' Eve kifejezés rövidülése, magyarul mindenszentek előestéjét jelenti. A kelták ekkor, az őszi napéjegyenlőség és a téli napforduló között ünnepelték az újévet. A kelta papok, a druidák hite szerint ez az év legmágikusabb napja, amikor a halottak lelke szabadon járhat az élők között.

Halloween: alkalmi öltözet gyerekeknek Forrás: www.flickr.com/rickwashere

Az ünnep a kereszténység felvétele után átalakult, mindenszentekhez és halottak napjához kapcsolódott.

John Carpenter első Halloween filmje persze nem történelmi megközelítésből foglalkozott a "mágikus" nappal.

John Carpenter Forrás: Getty Images/FilmMagic/Gabriel Grams

A Halloween - A rémület éjszakája sztorija egy pszichopata gyilkos visszatérése körül bonyolódott.

A fickó évtizedekkel korábban a teljes családját kiírtotta, s miután második lehetőséget kapot itt a földön, tervei szerint a jövőben is hasonló tevékenységgel kínánt foglalkozni.

Carpenter filmjéből kiderült, hogy milyen eredménnyel valósítota meg elképzelését, ahogy a folytatások is hasonló nyomvonalon haladtak. Valószínűleg a legújabb darab sem a kiskorúakat célozza majd.

Forrás: AFP/Collection Christophel/Compass International Pictures/Falcon International Productions