Nem fogja elhinni, miért vágtak ki két jelenetet egy beszélő kutyás meséből

2018.05.25. 13:21

Kivágtak két jelenetet a Show Dogs című családi vígjátékból, amiben egy kutyát arra készítenek fel, hogy meg fogják vizsgálni a nemi szerveit a közelgő kutyakiállításon. A National Center on Sexual Exploitation nevű, szexuális zaklatások felderítésére specializálódott szervezet szerint a jelenet a nemi erőszak tűrésére tanítja a gyerekeket. 

A két jelenetben egy kutyát arra készítenek fel, hogy alaposan meg fogják tapogatni a nemi szerveit a közelgő kutyakiállításon. A karakter ellenkezik, de azt mondják neki, hogy 

 

menjen egy zen helyre,  

azaz gondoljon valami másra és zárja ki a kényelmetlen érzést. 

A National Center on Sexual Exploitation szerint pont ezt szokták mondani azoknak a gyerekeknek, akiket szexuálisan zaklatnak. 

Jelenetkép a filmbőlForrás: Show Dogs

A gyártócég, a Global Road eleinte megvédte a jeleneteket, arra hivatkozva, hogy a nemi szervek vizsgálata szokás a kutyakiállítások előtt. Szerintük félreértették a jeleneteket, amiknek csak a nevettetés a célja, nincs mögöttes tartalmuk. 

A  stúdió később mégis hajlandó volt vágni a filmből, amit csak Amerikában vetítenek cenzúrázott verzióban, Nagy-Britanniában a korhatár bizottság, a British Board of Film Classification azt nyilatkozta, hogy

a jelenetek teljesen ártatlanok, semmilyen szexuális tartalmuk nincs.