A kedvenc: Nézze meg premier előtt a 10 Oscarra jelölt filmet!

The_Favourite_16V_HVG_1-2_202x133.indd
Vágólapra másolva!
Február 7-én debütál a magyar mozikban a görög botrányfilmes, Yorgos Lanthimos legújabb alkotása. Az ír-angol-amerikai koprodukcióban készült történelmi film, A kedvenc a 2019-es Oscar egyik favoritja: 10 kategóriában jelölték, a legjobb film és legjobb rendezés mellett például a film három színésznőjét – a Golden Globe-díjjal frissen kitüntetett Olivia Colmant, illetve Emma Stone-t, és Rachel Weiszt – is. Ha kíváncsi a filmre, játsszon és nyerjen páros jegyet a premier előtti vetítésre.
Vágólapra másolva!

A kedvenc a 18. század eleji Angliában játszódik, Anna királynő (Olivia Colman) uralkodásának idején. A törékeny és betegeskedő királynő helyett voltaképp a legfőbb támasza, Lady Sarah Malborough (Rachel Weisz) kormányozza az országot. Lady Sarah felkarolja az új udvarhölgyet, aki nem más, mint elszegényedett kuzinja Abigail Hill (Emma Stone), aki mindenre hajlandó azért, hogy visszakapaszkodjon az arisztokrácia krémjébe.

A kedvenc egy lenyűgöző hatalmi háromszög meséje, tele nagyszerű színészi alakításokkal és helyenként szélsőséges/megbotránkoztató komikummal.

Ha szeretné megtekinteni A kedvenc című filmet a premier előtti vetítésen, február 5-én a Westendben, nem kell mást tennie, mint megválaszolni az alábbi kérdést, és a helyes választ a lakcímével együtt elküldeni a filmklub@origo.hu címre. A levél tárgya "A kedvenc" legyen. Egy olvasó csak egy választ küldhet be.

Yorgos Lanthimos melyik filmjét jelölték már Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű alkotás kategóriájában?

A) A homár
B) Egy szent szarvas meggyilkolása
C) Kutyafog

A helyes megfejtést beküldők közül kb. 20 játékost sorsolunk ki, akiket mozipartnerükkel együtt meghívunk a Westend moziba február- 5én, 19 órakor kezdődő vetítésünkre. Az előadásra jegyet vásárolni nem lehet. A játék egyfordulós, ideje: 2019. február 1. – február 4. 12:00 óra. A sorsolás 2019. február 4-én délután lesz. A játékban a New Wave Media Group Zrt. munkatársai nem vehetnek részt, a nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben kérdés merült volna fel önben a játékkal kapcsolatban, írjon a filmklub@origo.hu címre.