Sylvester Stallonét és a Rambót ünneplik Cannes-ban

Rambo: Első vér (Sylvester Stallone)
Vágólapra másolva!
Sylvester Stallone színész-filmrendező a 72. cannes-i fesztiválon mutatja be a Rambo-filmek legújabb, ötödik epizódjának első képkockáit, a tiszteletére rendezendő díszvetítés keretében május 24-én.
Vágólapra másolva!

A világsztár egy évvel ezelőtt töltötte fel az internetre az első fotót, amelyen a térdelő háborús veterán bejelenti az Utolsó vér címen készülő záró epizód tervét.

Sylvester Stallone visszatérő vendége a cannes-i fesztiválnak, legutóbb 2014-ben a The Expendables - A feláldozhatók 3. című amerikai akciófilm bemutatójára érkezett Arnold Schwarzenegger, Harrisson Ford és Antonio Banderas társaságában.

A hollywoodi sztárok egy harckocsi tetejéről üdvözölték rajongóikat a Croisette-en.

Stallone legutóbb ezt a videót osztotta meg a film forgatásáról:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A handmade film like the 1st one ... BLOOD SWEAT TEARS And working with fantastic actors! Sept 20 #rambo5

Sly Stallone (@officialslystallone) által megosztott bejegyzés,

Sylvester Stallone-t május 24-én egy, a karrierjéről készült összeállítással ünneplik a cannes-i fesztiválpalotában.

Levetítik az 1982-ben készült első Rambo-film felújított változatát, amelyet Ted Kotcheff rendezett, s az egyik producer a közelmúltban elhunyt Andy Vajna volt.

A vetítés előtt mutatja be a világsztár az ötödik epizód első kockáit a fesztiválközönségnek.

A vietnami háború poklát megjárt veterán hős, John Rambo története eddig négy folytatást ért meg 1982 és 2014 között. A legtöbb rész forgatókönyvét részben vagy egészben Sylvester Stallone írta, némelyiket maga is rendezte. Az ötödik rész ősztől látható a mozikban, a forgatókönyvet Stallone és Matthew Cirulnick írta, a rendező Adrian Grunberg.

A 72. cannes-i filmfesztivál Jim Jarmusch The Dead Don't Die (A halottak nem halnak meg) című zombifilmjének díszbemutatójával május 14-én veszi kezdetét a francia Riviérán. A fesztivál május 25-ig tart, a hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke Alejandro González Inárritu ötszörös Oscar-díjas mexikói filmrendező lesz, a 83 éves Alain Delont életművéért tiszteletbeli Arany Pálmával tüntetik ki.

Egy magyar vizsgafilm, Moldovai Katalin Ahogy eddig című rendezői diplomafilmje is meghívást kapott a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation programba, Bacsó Péter A tanújának eredeti, cenzúrázatlan változatát pedig a Cannes Classics-programban vetítik.